Home EK Voetbal 2012 interlands

Gokken op Kroatië – Spanje en Italië – Ierland EK 2012

In een poule waarvan iedereen had verwacht dat Italië en Spanje de dienst uit zouden maken staat Kroatië vooralsnog op een knappe tweede plaats. Door een gelijkspel tegen de Italianen en een overwinning tegen Ierland staan de Kroaten twee punten los op de nummer drie.

Alvast de handen in de lucht steken is er voor Kroatië echter nog niet bij; maandagavond 18 juni  mogen ze aantreden tegen regerend Europees en Wereldkampioen Spanje. Op datzelfde moment mag Italië tegen Ierland gaan proberen om de tweede plaats terug te veroveren.

Gokken op Kroatië – Spanje 20.45 uur

De zin ‘zo dichtbij, maar ook zo ver weg’ is enorm toepasselijk voor de situatie waarin Kroatië zich op dit moment bevindt. Het land staat weliswaar twee punten boven Italië, maar met een wedstrijd tegen een ontketend Spanje voor de boeg is het vertrouwen in het Kroatische kant vanzelfsprekend niet enorm groot. Daarnaast treft Italië het zwakke Ierland, waardoor uitschakeling dreigt voor de Kroaten.

Voordat het zover is zal Kroatië zich ongetwijfeld tot op het bot wapenen tegen de Spaanse aanvalsmachine. Met Mandzukic als de spits in vorm ( hij wist al 3 maal raak te schieten dit EK ) hebben de Kroaten niet veel nodig om een wedstrijd naar zich toe te trekken.

Gokken op Italië – Ierland 20.45 uur

Niemand zal vreemd op kijken als Italië de lachende derde in deze poule zal worden. De Italianen hebben twee punten achterstand op Kroatië en Spanje, maar met het duel tegen Ierland in het achterhoofd mogen de ‘Azzurri’ zich al bijna rijk rekenen.

Ierland is voor geen enkele tegenstander echt een lastig land gebleken. Het doelsaldo van de Ieren spreekt boekdelen; na twee wedstrijden heeft ‘the green army’ zeven doelpunten tegen en een voor. Er mag dus van een blamage worden gesproken als Italië niet met gemak weet te winnen van het Iers nationaal elftal.