Home EK Voetbal 2012 interlands

Gokken op Italië – Kroatië en Spanje – Ierland EK 2012

Evenals twee jaar geleden is titelfavoriet Spanje er niet in geslaagd om het openingsduel te winnen. Afgelopen zondagavond mochten de Spanjaarden zelfs van geluk spelen dat het slechts 1-1 werd tegen Italië. Door dit gelijkspel greep Kroatië de kans om de koppositie in de poule te pakken. In een wedstrijd vol passie wonnen zij met 3-1 van Ierland.

Mede door deze uitslag kunnen Spanje en Italië meteen in de achtervolging, beginnend komende donderdagavond. Dan vindt de tweede speelronde in Groep C van het EK plaats.

Gokken op Italië – Kroatië 18.00 uur

Allereerst mogen de Italianen gaan proberen om de koploper te verslaan. Gezien het spel tegen Spanje zou dit ook zomaar het geval kunnen zijn. Met redelijk positiespel en een behoorlijk sterke defensie kwamen de Italianen nauwelijks in de problemen. Vooral het hoge gehalte aan Juventus-spelers doet de ‘Azzurri’ veel goeds. Chiellini, Bonucci, Pirlo, Buffon en Marchisio nemen het Italiaanse elftal op sleeptouw en vooralsnog lijkt iedereen mee te gaan in de goede vorm van deze voetballers.

Ook Kroatië kan natuurlijk terug kijken op een prachtige start van het toernooi. Natuurlijk werd er verwacht dat het Iers elftal verslagen zou worden, maar de manier waarop het gebeurde sprak velen aan. Met name Modric, de grote architect binnen het team, strooide met mooie passes en liet daardoor het team beter voetballen.

Gokken op Spanje – Ierland 20.45 uur

Na het gelijke spel tegen Italië zal de Spaanse ploeg moeten winnen van Ierland. Op papier natuurlijk geen probleem voor de Spanjaarden, maar toch kan het nog eens knap lastig worden voor de huidig Europees kampioen. Spanje speelt zonder echte spits waardoor een stevige Ierse verdedigingsmuur misschien nog wel eens succesvol kan zijn.