Home WK Voetbal 2014

Gokken op Hongarije – Nederland WK 2014 kwalificatie

Hongarije – Nederland Kwalificatie WK 2014.Met de enigszins geflatteerde zege op het Turkse elftal mag Nederland komende dinsdag alweer haar tweede wedstrijd in de kwalificatie voor het WK 2014 spelen. In Boedapest mogen de mannen van Van Gaal het opnemen tegen de beste voetballers van Hongarije. Ook zij wisten hun eerste wedstrijd te winnen. In Andorra wisten de Hongaren met 5-0 te winnen, waardoor zij voorlopig de koploper zijn in Poule D van de kwalificatie.

Ook in de kwalificatiegroep voor het EK 2012 troffen Nederland en Hongarije elkaar in de kwalificatiepoule. Destijds wist Oranje tweemaal te winnen van de Hongaren. In Boedapest werd er met 4-0 gewonnen ( doelpuntenmakers: Van der Vaart, Afellay, Kuijt en Van Persie ) en in de Amsterdam ArenA werd er met 5-3 gewonnen van de oost-Europeanen. De doelpuntenmakers van deze twee duels waren Van der Vaart, Afellay, Kuijt (3x) , Van Persie (2x), Sneijder en Van Nistelrooij.

Ondanks deze twee uitslagen mogen de Hongaren toch niet onderschat worden. Zonder echte topspelers lijkt het Hongaarse team toch een sterk te zijn. Zo dateert het laatste verlies alweer van 29 maart 2011. Toevallig genoeg was dat de wedstrijd tegen Oranje. Sindsdien won Hongarije van San Marino, Moldavië, Zweden en Andorra en speelde het gelijk tegen Finland. Stuk voor stuk knappe prestaties van de Hongaren.

Toch moet Van Gaal ook zijn tweede zege in deze groep veilig kunnen stellen. Met zijn jonge en leergierige groep werd er een gelukkig zege geboekt tegen Turkije, waardoor iedereen hoopt dat dit goede gevoel doorgezet kan worden tegen Hongarije.

Wat betreft de opstelling zullen er ongetwijfeld enkele aanpassingen plaatsvinden. Zo gaf Van Gaal aan niet geheel tevreden te zijn over Willems en Janmaat en dat ook Clasie nog niet zijn niveau haalde. Of dit ook tot een reservebeurt zal leiden voor dit drietal is echter twijfelachtig. Wie in ieder geval niet plaats zal nemen bij de basis elf is Tim Krul. De keeper speelde een puike wedstrijd tegen Turkije maar kreeg helaas een blessure aan zijn elleboog te verwerken. Zijn vervanger is Jeroen Zoet.

Ook Leroy Fer zal niet in de selectie zitten. De middenvelder van FC Twente heeft een blessure aan zijn meniscus en zal het komende duel moeten laten schieten. Van Gaal heeft Adam Maher opgeroepen als zijn vervanger.