Home EK Voetbal 2012 interlands

Gokken op Griekenland – Tsjechië en Rusland – Polen EK 2012

Het EK in Polen en Oekraïne is inmiddels in volle gang waardoor ook de tweede poulewedstrijden er aan zitten te komen. Vanzelfsprekend is die eerste eer weggelegd voor poule A. Op dinsdagavond staan er weer twee mooie wedstrijden op het programma.

Griekenland – Tsjechië 18.00 uur.

Na de licht teleurstellende wedstrijd tegen gastland Polen hebben de Grieken genoeg tijd gehad om zich op te laden voor de volgende wedstrijd. Dinsdag zal de Europees kampioen van 2004 het op moeten gaan nemen tegen Tsjechië, ook niet bepaald een gemakkelijke tegenstander. Toch is er goede hoop bij topspits Gekas. ‘’De Tsjechen hebben een stugge ploeg, maar we hebben kunnen zien dat ze ook een zwakkere kant hebben. We gaan in ieder geval er alles voor doen om dit duel wel naar een goed einde te brengen.’’, aldus de aanvaller.

Voor Tsjechië zal de wedstrijd in ieder geval alles of niets zijn. Bij wederom een verliespartij kan een streep door alle EK aspiraties van de Tsjechen. Ook een gelijkspel zal waarschijnlijk niet genoeg zijn.

Rusland – Polen 20.45 uur.

Ook organiserend land Polen mag zich opmaken voor een nieuwe kans om geschiedenis te schrijven. Het ‘grote’ Rusland komt op bezoek op Warschau. Het is voor de Polen te hopen dat de Russische voetbalmachine hapert, want anders wordt het een zware wedstrijd voor het thuispubliek.

Rusland wist tegen Tsjechië niet alleen met ruime cijfers ( 4-1 ) te winnen, maar ook het niveau van het veldspel was hoog. Dit gecombineerd met het feit dat er ook nog eens een enorm hecht team staat maakt het Russische team dodelijk voor elke tegenstander. ‘’Het klopt dat het vrijdag aardig ging, maar we moeten nog niet te vroeg juichen. Er wachten nog twee zware duels voordat het einde van de poule daar is. Ik hoop dat we de huidige vorm kunnen vasthouden, want dan kunnen we nog wel iets teweeg brengen op dit EK’’, aldus Dick Advocaat, bondscoach van de Russen.