Home EK Voetbal 2012 interlands

Gokken op Griekenland – Rusland en Tsjechië – Polen EK 2012

Ondanks het feit dat sommige poules nog niet eens aan de tweede speelronde toe zijn gekomen is nu Groep A nu al de spannendste van het hele EK. Met nog één wedstrijd te gaan is het voor alle ploegen nog mogelijk om zich te plaatsen voor de kwartfinales.

Op zaterdag 16 juni ontmoet koploper Rusland hekkensluiter Griekenland en neemt gastland Polen het op tegen de onberekenbare Tsjechen.

Gokken op Griekenland – Rusland 20.45 uur.

Na het teleurstellende gelijkspel in de het beladen duel tegen Polen gaat Rusland zich tegen Griekenland waarschijnlijk wel plaatsen voor de kwartfinales. Tegen het gastland namen de Russen na de gelijkmaker enorm veel gas terug en leek het er op alsof Dick Advocaat zijn mannen wilden sparen voor het komende duel.

Deze gedachte van de Russische bondscoach kwam ongetwijfeld voort nadat hij het duel Griekenland – Tsjechië had gezien. De Grieken lieten zich tegen totaal wegspelen tegen de Tsjechen, het land waarvan de Russen vier dagen geleden nog makkelijk met 4-1 van wonnen. Natuurlijk kan onderschatting nu de grootste tegenstander voor Rusland worden, maar een verliespartij tegen Griekenland zou wel een enorme blamage voor het Russische voetbal zijn.

Gokken op Tsjechië – Polen 20.45 uur

Het spannendste duel van deze avond zal zich afspelen in Warschau. Polen moet tegen Tsjechië drie punten halen als ze zich willen kwalificeren voor de kwartfinale. Met twee gelijke spelen tegen Griekenland en Rusland is de stemming goed in het Poolse kamp, maar het zal beter moeten. Of de Polen dit ook kunnen is nog af te wachten, want beide punten kwamen met name tot stand op basis van vechtlust.

Aangezien Tsjechië wel een voetballende ploeg heeft kan het duel nog wel eens interessant worden. Alhoewel liet ook zij zien dat ze enorm kwetsbaar zijn. Tegen Griekenland kwamen de Tsjechen al heel snel met 2-0 voor, maar kwamen ze op het eind toch nog in de problemen. Tsjechië heeft dus zeker niet de kwaliteiten om op de verdediging te leunen. Het belooft dus een open wedstrijd te worden