Home EK Voetbal 2012 interlands

Gokken op Frankrijk – Zweden en Engeland – Oekraïne EK 2012

Ook in Groep D zijn de landen inmiddels beland in de laatste speelronde van het EK 2012. In deze groep maken Engeland, Frankrijk en Oekraïne nog kans op een plaats in de kwartfinale; voor Zweden is het doek inmiddels al gevallen. 19 juni 2012 EK Voetbal

Lukt het de grootmachten om gastland Oekraïne voor te blijven? Of zullen miljoenen Oekraïense voetbalsupporters nog meer kansen krijgen om hun land in actie te zien?

Gokken op Frankrijk – Zweden 20.45 uur

Zoals gezegd liggen de Zweden inmiddels al uit het toernooi. Ondanks het feit dat het land tegen zowel Oekraïne als Engeland niet de mindere was, staan ze nog altijd op nul punten. Frankrijk en Engeland hebben inmiddels al vier punten bijeen gesprokkeld waardoor de bovenste twee plekken buiten bereik van de Zweden zijn geraakt.

Natuurlijk kan het Scandinavische land nog wel roet in het eten gooien voor andere landen. Bij een overwinning tegen Frankrijk is de kans enorm groot dat de Fransen zich niet kwalificeren voor de volgende ronde. Het is echter de vraag of de Zweden zich volledig kunnen opladen voor dit duel.

Bij Frankrijk zal dat in ieder geval wel aan de orde zijn. De Fransen willen de blamage van het WK 2010 achter zich laten en zien dit toernooi als het ideale moment om deze geschiedenis te winnen.

Gokken op Engeland – Oekraïne 20.45 uur

Ook de Engelsen willen graag weer eens een mooie toernooiprestatie neerzetten. Om deze gedachten ook een vervolg te geven mag Engeland in ieder geval niet verliezen van Oekraïne. Wanneer het thuisland wint van de Engelsen gaan zij door naar de kwartfinale.

Vanzelfsprekend ligt de favorietenrol voor deze wedstrijd bij Engeland. De Engelse selectie bestaat geheel uit spelers die op het hoogste platform spelen voor hun club. Daarnaast kan bondscoach Hodgson tegen Oekraïne weer gebruik maken van zijn super spits Rooney. De aanvaller van Manchester United zat de eerste twee duels aan de kant vanwege een schorsing.