Home EK Voetbal 2012 interlands

Gokken op Frankrijk – Engeland EK Voetbal 2012 Groep D

Waar poule C de kraker Spanje en Italië als openingswedstrijd heeft ,daar mag het affiche van de eerste wedstrijd in poule D er ook zeker wezen. De titanen Frankrijk en Engeland treffen elkaar tijdens de eerste ronde van deze poule.

Met Oekraïne en Zweden als andere tegenstanders in de groep lijkt het dus vanzelfsprekend dat de winnaar van deze wedstrijd al met een been in de kwartfinale staat.

Voor beide landen is een groot succes al weer een tijd geleden. Voor de Fransen is dit echter veel minder lang geleden dan voor de Engelsen. Frankrijk won het EK van 2000 met grote namen als Zidane en Pires. Toen deze gouden generatie afscheid nam van het interlandvoetbal was het echter snel gedaan met de successen van het Franse team. Het dieptepunt kwam tijdens het WK in 2010 toen er alleen maar negatieve geluiden waren te melden vanuit het Franse kamp. Ruzies en discussies leidden er destijds toe dat bondscoach Domenech zich niet of nauwelijks kon richten op de wedstrijden. Hierdoor eindigde de Fransen als laatste in de groepsfase en was heel het land in rep en roer.

Aan de hand van de nieuwe trainer Blanc lijkt de weg naar boven weer te zijn ingezet. Er staat nu een hecht Frans team wat ook nog eens prima voetbal laat zien. Met Samir Nasri als architect ging het Frankrijk goed af in de kwalificatiegroep. Gezien de andere tegenstanders in de groep mag er verwacht worden dat Les Blues zich zullen plaatsen voor de kwartfinale.

Datzelfde kan nog niet over Engeland worden gezegd. Zoals altijd zijn de verwachtingen rondom de Engelse selectie hooggespannen, maar met de late aanstelling van Hodgson als bondscoach staat er nog niet echt een goed voetballend team.

Daarnaast presteert Engeland altijd slecht op Europese kampioenschappen. Van de zeven deelnames aan EK’s werd slechts drie keer de kwartfinale bereikt. Dit is natuurlijk een veel te lage score voor een groot land als Engeland. Het is echter nog maar de vraag of daar dit jaar wel verandering in komt.