Home EK Voetbal 2012 interlands

Gokken op Engeland – Italië kwartfinale EK voetbal 2012

De laatste kwartfinale van het EK 2012 zal gaan tussen Engeland en Italië. Deze grote voetbalgrootmachten hunkeren naar een grote prijs om alle verloren jaren te doen vergeten. De verwachtingen zijn in beide landen in ieder geval groot; zowel de Engelsen als de Italianen kwamen vrij gemakkelijk door de poulefase heen.

Een favoriet aanwijzen voor deze wedstrijd is daarom ook niet bepaald een makkelijke taak. Engeland kwam de poule ongeslagen door met zeven punten uit drie wedstrijden. In het eerste duel tegen rivaal Frankrijk werd het nog 1-1, maar daarna begon de Engelse voetbalmachine te lopen. Op strijdlust en mentale veerkracht werd er met 3-2 van Zweden gewonnen waarna de groepswinst tegen Oekraïne helemaal veilig werd gesteld. Tegen het gastland wonnen de eilandbewoners met 1-0.

Dat deze wedstrijd gewonnen werd was niet alleen al heel mooi, maar ook het feit dat Wayne Rooney de matchwinnaar was zal vele Engelse supporters goed doen. De spits van Manchester United was tijdens de eerste twee groepswedstrijd geschorst, maar werd in het derde duel meteen ingezet door bondscoach Hodgson. Rooney bleek totaal geen last van aanpassingsverschijnselen te hebben en nam zijn team meteen op sleeptouw.

Ook Steven Gerrard, aanvoerder van Engeland, is blij dat de superspits weer terug is. ‘’Naast het feit dat hij enorm goed ligt in de groep kan hij ook nog eens enorm belangrijk zijn voor ons. Dit bewees hij al tegen Oekraïne, maar ik ben er van overtuigd dat hij nog van grotere waarde kan zijn. Hij zal het ongetwijfeld niet makkelijk krijgen tegen de Italiaanse verdedigers, maar Wayne heeft aan één of twee mogelijkheden genoeg om zijn stempel op de wedstrijd te drukken.’’, aldus een lyrische Gerrard.

Voor Italië is het pas de tweede keer sinds 2006 dat de groepsfase van een groot eindtoernooi is bereikt. Het zegt iets over het verschil in kwaliteit tussen de generaties van het WK in het genoemde jaar, waar de Italianen uiteindelijk de winnaar van werden, en van het huidige EK. Toch weten de Italianen goed positiespel te combineren met het gebruikelijke temperament. Of dit ook voldoende is voor een overwinning tegen Engeland valt nog te bezien.