Home EK voetbal 2016

Gokken op EK 2016: Thomas Müller, Cristiano Ronaldo voor topscorerstitel

888 sport weddenGokken op EK voetbal 2016. Nog 64 dagen en dan begint het EK 2016 in Frankrijk. Het gastland en wereldkampioen Duitsland beginnen als favoriet. Maar er zijn natuurlijk ook persoonlijke successen te halen.

Thomas Müller ‘valse spits’ voor Duitsland

Als regerend wereldkampioen is Die Mannschaft natuurlijk een van de grote favorieten. Op het WK 2014 was Duitsland een sterk en hecht team, wat uiteindelijk ook de titel opleverde. De 18 goals die Duitsland maakte, werden verdeeld onder acht spelers. Topscorer aller tijden – en gestopt als international – Miroslav Klose scoorde er twee. De meest trefzekere Duitse speler was Thomas Müller met liefst vijf goals. Daarmee werd hij tweede op het eindtoernooi achter James Rodriguez (6).

Opvallend is dat Müller geen spits is, maar vaak buitenspeler. Hij heeft echter wel een neusje voor kansrijke situaties en weet vaak op de goede plek te staan. En doordat zijn Duitsland samen met Frankrijk favoriet is voor de titel (4.33), staat hij ook als favoriet voor de topscorerstitel op 8.00 bij bookmaker 888sport.

Maar natuurlijk krijgt Müller concurrentie voor die toch mooie prijs. Want Cristiano Ronaldo is er natuurlijk ook bij op het EK 2016. De man van 56 goals in 125 interlands heeft met Portugal ook een fijne loting gehad. Want in de groepsfase treffen ze IJsland, Oostenrijk en Hongarije. Misschien dat Ronaldo daar een voorsprong kan nemen op de topscorerstitel. Net als Müller staat hij op 8.00 om die prijs te pakken.

Zlatan Ibrahimovic, Thomas Müller, Romelu Lukaku voor teamtopscorer

Maar natuurlijk kun je ook op meer odds inzetten voor dit EK 2016. Zo biedt bookmaker 888sport de mogelijkheid om de topscorer per land te voorspellen. Thomas Müller voert de lijst natuurlijk aan bij Duitsland met 1.75, voor Marco Reus op 5.50 en Mario Gómez op 8.00.

Bij België lijkt het een strijd van twee spitsen te worden en een sterke middenvelder. Romelu Lukaku is de huidige vaste spits van de Rode Duivels en staat bovenaan met 2.25. Hij wordt achtervolgd door zijn concurrent Christian Benteke op 4.50. Maar Benteke draait geen lekker seizoen bij Liverpool en staat ook nog de komende drie weken langs de lijn met een knieblessure. Een buitenkansje is er misschien op Kevin De Bruyne. De middenvelder van Manchester City scoort bij België gemiddeld zelfs meer dan Lukaku (11 goals in 34 interlands tegen 9 goals in 41 interlands).

Bij andere landen zijn de favorieten voor teamtopscorer nog iets duidelijker, en een combinatie op odds kan het zelfs leuker maken. Zo zien we Robbie Keane op 4.50 voor Ierland, Zlatan Ibrahimovic op 1.45 voor Zweden, Gareth Bale op 2.25 voor Wales en Harry Kane op 2.80 voor Engeland. Alleen al een combinatie op Zlatan Ibrahimovic en Robbie Keane (goed voor respectievelijk 62 en 67 interlandsgoals) levert een notering van 6.50 op bij 888sport.