Home EK Voetbal 2012 interlands

Gokken op Duitsland – Italië halve finale EK 2012

De spannendste halve finale van de twee is ongetwijfeld het duel tussen Duitsland en Italië. Beide landen spelen offensief en gedurfd voetbal en hebben ook al aangekondigd ook tijdens de halve eindstrijd het duel te domineren. Wat betreft de individuele klasse zijn de Duitsers favoriet, maar qua passie en beleving doen de Italianen helemaal niets onder voor onze oosterburen.

Van alle ploegen die de halve finale hebben bereikt is Italië misschien wel de meest verrassende. Na enkele onzichtbare jaren voor de Azzurri laat bondscoach Prandelli het Italiaans elftal weer schitteren op het toernooi. Italië speelt fris en aanvallend voetballen en kan daarnaast ook weer leunen op een enorme sterke verdediging.

De architect van het Italiaans elftal is Andrea Pirlo. De ervaren middenvelder verdeelt het spel en zorgt ervoor dat niemand verzaakt. Daarnaast ligt hij volgens insiders enorm goed in de groep en is het op zijn rekening te zetten dat er nu een hecht elftal staat.

Dat laatste kan van de Duitsers echter niet gezegd worden. De afgelopen dagen heerst er flink wat negativiteit rondom ‘die Mannschaft’. De opstelling voor de kwartfinale wedstrijd tegen Griekenland was veel te vroeg bekend waarna er een flinke rel uitbrak. Volgens de Duitse pers is er zelfs een heuse ‘lek’ in het team. Aangezien de persconferenties van de Duitsers daarna over niets anders meer gingen dan de uitgelekte opstelling is het hoogst onwaarschijnlijk dat er nu een goede sfeer hangt in de groep.

Dit tot groot verdriet van de Duitse voetbalsupporters, want hun land was aardig op weg om zonder problemen de finale te bereiken. Achtereenvolgens werden Portugal ( 1-0 ), Nederland ( 2-1 ), Denemarken ( 2-1 ) en Griekenland ( 4-2 ) verslagen. Vele fans zagen hun land al in de finale tegen Spanje staan.

Toch moet zullen zij nog maar moeten afwachten of er een tot op het bot gemotiveerd Duitsland aan de start zal staan van de halve finale. De Italianen zullen dit in ieder geval wel zijn dus de Duitsers kunnen hun borst nat maken.