Home EK Voetbal 2012 interlands

Gokken op Duitsland – Griekenland kwartfinale EK voetbal 2012

De tweede kwartfinale van het EK 2012 zal gaan tussen Duitsland en Griekenland. De Duitsers zijn 1e geworden in Poule B terwijl de Grieken verrassend twee eindigde in Groep A. Natuurlijk zijn de oosterburen de grote favoriet voor dit duel, al is het alleen maar vanwege de hoeveelheid individuele kwaliteit die de selectie in zich heeft.

Griekenland zal flink wat weerstand moeten bieden als ze Duitse voetbalmachine willen stoppen, maar of op dit moment voldoende is valt nog te bezien. Hoewel de Duitsers nog niet het beste voetbal spelen is het wel degelijk en verzorgd wat ze laten zien. Veelzeggend is het feit dat Duitsland in de groepsfase elk duel met één doelpunt verschil wonnen, zonder echt in de problemen te zijn gekomen.

De kracht van ‘die Mannschaft’ ligt voornamelijk in het hoge Bayern München gehalte. Met vijf of zes spelers van deze Beierse club in de basis zie je dat er op het veld nauwelijks misverstanden ontstaan. Deze spelers, waaronder ook topscorer Gomez en assistenkoning Schweinsteiger vallen, vinden elkaar feilloos en weten precies wat ze aan elkaar hebben. Niet voor niets heeft bondscoach Joachim Löw besloten om het systeem bijna in zijn geheel aan te passen aan de Bayern-stijl. Zoals gezegd is dit vooralsnog niet zonder succes.

Bij het Griekse kamp leeft men voornamelijk ontspannen naar dit kwartfinaleduel toe. Het was al verrassend dat Griekenland zich in een poule met Rusland, Tsjechië en gastland Polen wist te plaatsen waardoor het doel eigenlijk al is bereikt. Theofanis Gekas, de spits van de Grieken, verwoordde het gisteren mooi in de persconferentie. ‘’Onze wedstrijd tegen Duitsland is een enorm leuk duel. Wij hebben niets te verliezen terwijl zij alles kwijt kunnen raken! Duitsland is en blijft de grote favoriet voor de eindzege van het toernooi. Wij gaan in ieder geval genieten van de wedstrijd en zien na negentig minuten wel waar het schip is gestrand.’’, aldus de speler van Samsunspor.

Voor Gekas zelf zal het duel waarschijnlijk een stuk minder interessant worden. Griekenland speelde tot dusver met een verdedigende tactiek waarbij het voornamelijk op de counter hoopt. Daarbij krijgen de spitsen nauwelijks bruikbare ballen. Het is echter de vraag of de voetbalmachine van Duitsland niet te sterk is voor de verdedigingsmuur van Griekenland.