Home EK Voetbal 2012 interlands

Gokken op Denemarken – Portugal EK Voetbal 2012 Groep B

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Nederland en Duitsland zullen ook de andere teams uit Poule B het tegen elkaar opnemen. Om 18.00 uur spelen Denemarken en Portugal tegen elkaar. De belangen van beide teams zullen verschillend zijn, maar dat er veel op het spel staat is duidelijk.Waar Denemarken zich bij een overwinning zal plaatsen voor de kwartfinales, daar moet Portugal winnen om nog in de race te blijven voor de knock-outfase. De Portugezen bevinden zich, net als Nederland, in de ‘alles-of-niets’ fase. Dit maakt de kans op een bloedeloos gelijkspel natuurlijk een stuk minder. Spektakel lijkt gegarandeerd in deze wedstrijd.

Toch zijn de Denen de lichte favorieten voor deze wedstrijd. Het noord-Europese land maakte in de wedstrijd tegen Nederland een enorm sterke indruk waardoor er serieus rekening moet worden gehouden met de kwalificatiekansen van Denemarken. Ook Ajacied Eriksen ziet in dat de kansen meer dan verdubbeld zijn na de overwinning tegen Oranje. ‘’De sfeer in de groep is natuurlijk top! Zondag hebben we nog kunnen nagenieten van de overwinning op Holland, maar vanaf vandaag ligt de focus bij Portugal. Het zou zonde zijn om het goede openingsresultaat geen vervolg te geven. Als we hetzelfde spelen als tegen Nederland, dan zullen we ongetwijfeld kansen krijgen tegen de Portugezen. We geloven in onze kansen en zien ook dat we heel dichtbij een kwartfinale zijn.’’ aldus de middenvelder.

Bij het nationale team van Portugal is het zelfvertrouwen van voor het toernooi omgezet in lichte paniek. Het verlies tegen Duitsland werd weliswaar geaccepteerd in eigen land, maar omdat ook de wedstrijd Nederland – Denemarken een winnaar opleverde staan de Portugezen nu al op een achterstand van drie punten. Toch is volgens Cristiano Ronaldo alles nog mogelijk. ‘’We speelden bij vlagen redelijk in de wedstrijd tegen Duitsland. Met name achterin stond het vaak als een huis. Helaas konden we het voorin niet maken afmaken, waardoor we nu eigenlijk achter de feiten aanlopen. Toch is er nog niets verloren, want bij winst op Denemarken doen we gewoon weer volop mee in de groep.’’, aldus de vedette van de Portugezen.