Home EK Voetbal 2012 interlands

Gokken op Denemarken – Duitsland EK voetbal groep B

Na de burenderby tegen het Nederlands elftal mag Duitsland zich opnieuw opmaken voor een duel tegen een buurland. Zondagavond om 20.45 uur speelt de ‘Mannschaft’ tegen hun Deense noorderburen.De rivaliteit tussen beide landen is een stuk minder groot dan tussen Nederland en Duitsland, maar het duel zal toch enorm beladen zijn. Zowel Denemarken als de Duitsers hebben nog een overwinning nodig om zeker te zijn van een plaats in de kwartfinales.

Met zes punten uit twee duels lijkt Duitsland al geplaatst, maar wanneer zij zelf verliezen van Denemarken en Portugal uithaalt tegen Nederland grijpt het elftal van Löw alsnog overal naast. Ook zal het zeker bij de Duitsers meespelen dat ze liever geen Rusland treffen in de kwartfinales. De Russen staan op dit moment eerste in groep A en lijken die koppositie ook niet meer af te gaan geven. Dit zou dan betekenen dat ze in de volgende ronde tegen de nummer twee uit groep B treffen. Aangezien het Russische elftal in topvorm verkeert, zullen de Duitsers er alles aan doen om gewoon eerste te blijven in de poule.

Dat dit ook meteen slechts nieuws is voor de Denen spreekt voor zich. De ploeg van Morten Olsen speelt een alleraardigst toernooi, maar zullen tegen de Duitsers voornamelijk kwalitatief tekort komen. Aangezien Duitsland geen spelers zal sparen mag het Bayern München zestal in de opstelling de kar weer gaan trekken voor Duitsers. Dat dit ze voorlopig meer dan behoorlijk afgaat blijkt wel uit de statistieken. Naast het feit dat Bayern-spits Gomez tot nu toe voor de gehele Duitse productie zorgt zijn ook twee van de drie assists afkomstig van een speler van de Beierse club.

Ook Philipp Lahm, zelf ook onderdeel van dit ‘gouden’ zestal, erkent dat het zeker een voordeel is dat er zoveel spelers bij dezelfde club spelen. ‘’Je ziet toch dat er tussen de Bayern-spelers een bepaalde chemie heerst. Het meest typerende voorbeeld vind ik wel de beide doelpunten tegen Nederland. Puur op intuïtie gaf Bastian ( Schweinsteiger ) tweemaal de bal perfect aan Gomez, waarna de spits twee keer voor ons kon scoren. Dit lukte alleen maar omdat ze beide elkaar door en door kennen en weten hoe ze handelen op het veld.’’, aldus de aanvoerder van het Duitse elftal.