Home EK Voetbal 2012 Nieuws

Geen EK Voetbal voor Brouwers en Van Nistelrooy

Ruud van Nistelrooy en Roel Brouwers hoeven niet te rekenen op een plek in de EK-selectie voor komende zomer. Het is duidelijk dat ze geen uitnodiging krijgen om het Nederlands elftal in Polen en de Oekraïne te versterken.

Bert van Marwijk heeft Ruud van Nistelrooy telefonisch medegedeeld dat hij niet geselecteerd is om mee te gaan naar het EK 2012. De 35-jarige spits van Málaga begrijpt de 59-jarige bondscoach van Oranje. Hij had zelf al ingecalculeerd dat hij niet geselecteerd zou worden. Bij Málaga staat Nistelrooy ook niet in de basis ondanks dat hij fit is. Volgens de ex-aanvaller van FC Den Bosch, SC Heerenveen, PSV, Manchester United, Real Madrid en Hamburger SV is het moeilijk om je ambities voor het EK te houden als je in je huidige club ook niet in de basis staat.

Van Marwijk heeft Nistelrooy gevraagd of hij beschikbaar wil blijven voor het Nederlands elftal mocht de bondscoach toch een beroep op hem wilde doen. “Daar heb ik uiteraard ‘ja’ op gezegd, vond ik nog mooi ook, dat hij dat vroeg”, aldus de spits met zeventig interlands op zijn naam voor het Nederlands elftal .

Roel Brouwers speelt nu zijn vijfde seizoen bij Borussia Mönchengladbach. In de eerste helft van dit seizoen speelde Brouwers niet alle wedstrijden maar na de winterstop heeft hij op drie wedstrijden na alles gespeeld. Daarom denkt Brouwers op dit moment niet aan deelname aan het EK 2012. Hij blijft hopen maar heeft er weinig geloof in omdat hij twee jaar geleden wel alles speelde en toen acht doelpunten maakte. Brouwers blijft zijn best doen om de bondscoach te overtuigen maar verwacht niet dat het er in gaat zitten dat hij uitgenodigd wordt.

Het lijkt of de keuze om deze jongens in de eerste instantie niet te selecteren ligt aan hun opstelling in de basis bij hun huidige teams. Nistelrooy speelt dan misschien niet in de basis maar hij heeft een schat aan interlandervaring waar Oranje van kan profiteren, daarnaast is hij ondanks zijn misschien wat hogere leeftijd nog erg goed in vorm. Brouwers laat vanaf 2007 in de Bundesliga zien wat hij in huis heeft. Zou hij ondanks zijn lengte van 1.90 over het hoofd worden gezien door Van Marwijk? Hij speelde dan niet alle wedstrijden dit seizoen maar hij heeft laten zien dat hij tegen sterke Duitse spitzen foutloos kan spelen. Niet te vergeten dat hij een pak wedstrijdervaring in de Bundesliga meebrengt, toch handig als je tegen het Duitse team moet spelen op 13 juni.

Heeft Van Marwijk deze jongens de afgelopen tijd daadwerkelijk wel zien spelen? Misschien gewoon opstellen en mee laten doen voordat je een schat aan ervaring thuis laat, terwijl je die in deze moeilijke poulefase toch wel eens hard nodig kan hebben!