Home Favorieten voor het gokken op EK Voetbal 2012

Favorieten voor het gokken op EK Voetbal 2012

Er doen weliswaar 16 landen mee aan het EK 2012, maar volgens de bookmakers zijn er maar vier landen die echt kans maken op de eindoverwinning. Wij pikten ze er voor u uit en geven daarbij de nodige informatie. Daarnaast geven wij de quoteringen weer die horen bij een mogelijke winst van het toernooi.

Spanje – Quotering 888sport: 3,50x

Uiteraard is de regerend Europees en Wereldkampioen de grootste favoriet voor de eindoverwinning voor het komende EK. De selectie van het Spaanse elftal is in de loop van de jaren nauwelijks gewijzigd en wat er aan spelers is bijgekomen zorgen eerder voor verbetering dan verslechtering van het niveau.

Daarnaast heeft Spanje ook de topscoorder van de afgelopen twee grote landentoernooien in huis. David Villa was in 2008 goed voor vier doelpunten en in 2010 voor vijf doelpunten. Of het hem dit jaar lukt om de zes te bereiken, lijkt slechts een kwestie van geluk.

Duitsland – Quotering 888sport: 4,00x

Gezien het feit dat Duitsland alle kwalificatiewedstrijden voor het EK 2012 wist te winnen, kunnen zij ook niet ontbreken in het lijstje der favorieten. Onder bondscoach Joachim Löw staat het Duitse voetbal voor fris en sprankelend. Het neigt zelfs een beetje naar de ‘Hollandse school’ wat de Duitsers laten zien. Met Mesut Özil als aanspeelpunt en afmaker heeft ook Duitsland zo zijn eigen ‘Sneijder’.

Op zowel het WK in ’06 en ’10 als op het EK ’08 waren de Duitsers al dichtbij de eindoverwinning, maar lag voornamelijk een stukje pech in de weg naar de titel. Als het dit jaar wel een keer meezit, dan zal Duitsland er misschien nog wel eens met de trofee vandoor kunnen gaan.

Nederland – Quotering 888sport: 8,75x

Na de verloren WK finale tegen Spanje heeft heel de wereld kunnen zien dat Nederland toe is aan een internationale hoofdprijs. Hoewel bondscoach Van Marwijk een kwalitatief minder team heeft dan Spanje, zal Nederland het waarschijnlijk toch weer lukken om ver te komen in het toernooi. Daarvoor zullen ze echter wel nog de Poule des Doods moeten overleven met daarin Duitsland, Portugal en Denemarken. Mocht Oranje ongeschonden uit deze poule komen, dan kunnen ze misschien nog wel voor een stunt zorgen op het toernooi.

Engeland – Quotering 888sport: 10,00x

Terug van weggeweest of net zoals altijd net niet? Elke inwoner van Engeland hoopt natuurlijk op het eerste, maar met de huidige ‘bondscoachcrisis’ is de voorlopige voorbereiding niet al te best. Het is dan ook zeer twijfelachtig of de Engelsen nog iets van hun favorietenrol waar kunnen maken. De kwaliteiten zijn in ieder geval aanwezig in het team.