Home EK voetbal 2020

Euro 2020: De tegenstanders van Oranje in de EK kwalificatie

EK voetbal 2020. Nederland moet in de race om een ticket voor Euro 2020 strijden met Duitsland, Noord-Ierland, Estland en Wit-Rusland. De eerste twee van de groep plaatsen zich voor de eindronde, die in de zomer van 2020 in meerdere Europese steden plaatsvindt. Hier is een overzicht van die tegenstanders.

Duitsland EK voetbal

Uitgeschakeld in de groepsfase van het WK 2018, gedegradeerd uit de hoogste divisie van de Nations League. Het lijkt niet best te gaan met het Duitse voetbal. Schijn bedriegt. Die Nationalmannschaft komt er echt wel weer bovenop. Met bewezen topspelers als Toni Kroos, Marco Reus en keeper Manuel Neuer kan dat niet anders, zeker niet nu ook jonge twintigers als Leroy Sane en Serge Gnabry zich aandienen in de wereldtop.

Het was alleen misschien onverstandig om Joachim Low te handhaven als bondscoach, het lijkt na twaalf jaar tijd voor nieuwe impulsen.

Noord-Ierland Euro 2020

De Noord-Ieren deden het niet zo gek in de kwalificaties richting het WK 2018: tweede achter Duitsland met negentien punten uit tien duels. Zwitserland was echter sterker in de play-offs. Het land dat op het vorige EK voetbal de tweede ronde behaalde verloor vervolgens al zijn vier matches in de Nations League (in League B). Het spelersmateriaal is niet je dat en Euro 2016 zou wel eens voor lange tijd het hoogtepunt voor Noord-Ierland kunnen blijven.

Estland totaal onbekend

Kun je een paar Noord-Ieren nog zien voetballen in de staartclubs van de Premier League of het Championship, daar bestaat de Estse selectie uit totale onbekenden voor ons. De meerderheid van de huidige basis bestaat uit spelers van Flora en andere Estse clubs. De Esten zijn uit League C van de Nations League gedegradeerd en League D is ook waar ze thuishoren.

Wit-Rusland nog nooit op EK voetbal

Het palmares van Wit-Rusland is inderdaad erg blanco. Oké, tot 1990 was Wit-Rusland nog een onderdeel van Rusland, maar in de dertig jaar sindsdien is het land er nooit in geslaagd zich te plaatsen voor een WK of EK voetbal. Vorig jaar was er dan eindelijk een succesje, in de bodemdivisie van de Nations League dwongen de Wit-Russen promotie naar divisie C af.

Kansen Nederland EK kwalificaties

Kortom, Oranje en zijn veelgeprezen nieuwe sterren als Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk en Steven Bergwijn maken een goede kans om direct een ticket voor Euro 2020 te grijpen.

En anders is er als groepswinnaar in de Nations League nog een achterdeurtje. In het voorjaar van 2020 is er een play-off voor groepswinnaars (of het beste land daarachter) die zich niet via de EK-kwalificatie voor het toernooi hebben geplaatst.
Kijk op wedden op EK voetbal wie de favorieten voor de titel zijn.