Home EK voetbal 2020

Euro 2020: Ronald Koeman krijgt voor Oranje meer opties voorin

Niet persoonlijk bedoeld, maar het is een blijk van armoede dat Oranje al dik een jaar keer op keer gebruik maakt van Ryan Babel. Zijn haarkleur is meestal stukken opvallender dan zijn spel. Ook heeft hij zijn leeftijd niet mee: als Euro 2020 begint is de voormalige Ajacied 33,5 jaar.

Koeman en de aanvallers Nederlands elftal

Koeman zal ook wel beseffen dat de tijd is gekomen om een jongere aanvaller in te passen in het Nederlands elftal. Er waren excuses om dat niet eerder te doen: Koeman was net aangetreden, zocht naar vastigheden, wilde presteren in de Nations League en zag zo snel geen enorme toptalenten die boven elke discussie waren verheven. Daar komt nu langzaam verandering in.

Stengs, Boadu en Malen

Calvin Stengs en Myron Boadu van AZ bijvoorbeeld en Donyell Malen van PSV maken allen een goede kans om in de zomer van 2020 mee te reizen naar het EK (alhoewel: Oranje speelt zijn eventuele groepsduels in Amsterdam, dus ver hoeft niemand te reizen).

4 punten uiterst wenselijk

Nederland zal uit de komende twee kwalificatieduels (Duitsland, 6 september; Estland, 9 september) minstens vier punten moeten halen om te kunnen claimen dat de eindronde nog prima in zicht is. Een minder grote oogst betekent dat de achterstand op Duitsland en Noord-Ierland angstig groot wordt.

Ook Memphis Depay is er nog

Laten we niet vergeten dat Memphis Depay onder Koeman prima cijfers kan overleggen. Minpuntje is dat hij op het meest cruciale moment, namelijk de play-offs van de Nations League, niet thuis gaf. Zowel in de halve finale als eindstrijd was hij grotendeels onzichtbaar en als hij opviel, was het met vastlopende dribbels. Depay is in elk geval de nieuwe jaargang van de Franse competitie goed gestart: hij maakte voor Lyon twee goals en gaf twee assists.

Vincent Janssen in vergetelheid

Cruciaal in de loopbaan van mannen als Stengs, Boadu, Malen of PSV-er Gakpo is dat ze speeltijd blijven krijgen. Concreet houdt dat in: verhuis niet naar het buitenland. Kijk maar hoe het bijvoorbeeld Vincent Janssen verging, die in 2016 als een komeet opkwam, in 2017 al de vaste spits van Oranje was maar vervolgens verpieterde op de bank bij Tottenham Hotspur. Inmiddels is hij beland bij CF Monterrey. Koeman kijkt vast enorm veel voetbal, maar ook hij zal de Mexicaanse competitie weleens overslaan.

EK kwalificatie voorspellingen

Wedden op EK voetbal Duitsland – Nederland? Duitsland is favoriet om de EK kwalificatie te winnen en noteert 1.90. Winst van Oranje heeft bij de EK bookmaker een quotering van 3.75.