Home EK voetbal 2020

Euro 2020: Pak je joystick en wordt e-sports kampioen

Goed nieuws voor wie sportief meent te zijn maar het liefst lui op de bank blijft zitten: in 2020 kan je toch Europees kampioen voetbal worden. Maar dan wel kampioen e-sports, oftewel computerspelletjes spelen. De voetbalbond UEFA is bezig met het opzetten van een digitale Euro 2020.

Digitaal EK voetbal 2020

De bond is niet van plan om zelf al die kabeltjes van consoles en monitors aan te sluiten. UEFA heeft daarom een verzoek gedaan aan bestaande e-sports organisatoren om een plan van aanpak te presenteren.

Medio oktober dit jaar wordt de winnaar aangewezen die tijdens het voetbalfestijn ook het gamefestijn mag realiseren. Het zal waarschijnlijk een combinatie worden van online voetbalwedstrijden, waarbij de gamers dus gewoon thuis zitten, en een fysiek evenement waarbij de opponenten naast elkaar zitten en voor publiek spelen.

EK 2024 in Duitsland

Overigens is inmiddels wel een beslissing genomen over wie Euro 2024 mag hosten. Er waren nog twee kandidaten over: Duitsland en Turkije. Gezien de onrust die er al een paar jaar heerst in Turkije en de val van de valuta lira dit jaar leken de papieren van de Turken niet zo gunstig.

Anderzijds heeft Duitsland in 2006 nog het WK voetbal mogen houden, dus was het niet redelijk om een ander deel van Europa een kans te geven? Toch werd het Duitsland, dat zijn infrastructuur bovendien toch al op orde heeft. Zo greep Turkije na mislukte bids voor de EK’s van 2008, 2012 en 2020 alweer naast de eer.

EK 2020 laatste kans België

Maar nu terug naar het EK voetbal 2020, dat zoals bekend in diverse Europese steden zal plaatsvinden. Voor België lijkt het voorlopig de laatste reële kans op een hoofdprijs.

De huidige selectie heeft al drie eindronden op rij een serieuze gooi gedaan en kwam telkens wat te kort. Op het WK 2022 zullen teveel belangrijpe pionnen al gestopt zijn, over de fill zijn of fysiek het niet meer kunnen behappen.

Lukaku stopt na EURO 2020

Sowieso haakten voor het WK 2018 al Steven Defour en Radja Nainggolan definitief af en de nu pas 25-jarige Romelu Lukaku heeft aangekondigd dat hij na Euro 2020 aftaait als international.

Al een paar keer is Lukaku ernaar gevraagd of hij het echt meent, maar de spits van Manchester United blijft bij zijn woorden. Wel weet hij al wie hem gaat opvolgen: Landry Dimata van Anderlecht.

Voorspellingen EK

Wedden op EK voetbal? Gaan deze gouden Belgische generatie het kunstje toch nog flikken? België noteert voor winst 8.00, maar wereldkampioen Frankrijk is met Duitsland de favoriet op 6.00.