Home EK voetbal 2020

Euro 2020: Ook na loting blijft Frankrijk favoriet bookmakers

Begin december 2018 is de loting verricht voor de kwalificaties voor het Europees kampioenschap voetbal 2020. Frankrijk was voorafgaand aan het husselen van de balletjes de grootste titelkandidaat voor Euro 2020 en ook nadat alle groepen waren ingedeeld zijn Les Blues de topfavoriet. Geen wonder: het vrij jonge elftal is immers de regerend wereldkampioen en kan nog jaren mee.

Frankrijk bij bookmakers nog favoriet

De bookmakers laten zich geen zand in de ogen strooien door de verrichtingen van Frankrijk in de Nations League. De Haantjes oogden een tikje ongeïnteresseerd tijdens de match tegen Oranje, verloren met 2-0 en nadat Nederland enkele dagen gelijk speelde tegen Duitsland (2-2) moest Frankrijk zelfs de koppositie inleveren.

Het resultaat is dat Oranje naar de play-offs van de Nations League mag en Frankrijk niet. Maar who cares? Wij wel, Frankrijk niet: zij kunnen nog nagenieten van de mondiale titel. Het komt Franse sterren als Antoine Griezmann, Paul Pogba en Kylian Mbappe niet zo slecht uit om in 2019 een vrije zomer te hebben.

EK kwalificatie makkie

De EK kwalificatie zal een eitje worden voor Frankrijk. De tegenstanders zijn IJsland, Turkije, Albanië, Moldavië en Andorra. De IJslanders zijn alweer hard op aarde teruggekeerd na het fraaie vorige EK voetbal, de Turken droppen op de gekste momenten punten en die andere drie zijn kanonnenvoer.

Duitsland bij de goksites goeie tweede

Huh, Duitsland bij de bookies als tweede grootste favoriet? Ja, die Mannschaft pakte weinig punten en degradeerde zelfs uit Divisie 1 van de Nations League, maar er kwam een hoop pech bij kijken. Er waren veel blessures, te veel sterren van Bayern München waren uit vorm en kansen werden niet omgezet in goals. Maar de onderliggende potentie van Duitsland blijft kolossaal.

De drievoudig Europees kampioen heeft aan de hand van Joachim Low zo ongelooflijk consistent gepresteerd op de grote toernooien, dat het slippertje op het WK 2018 hem moet worden vergeven.

Kwalificeren moet geen probleem zijn met Nederland, Noord-Ierland, Estland en Wit-Rusland als tegenstanders. De eerste twee plaatsen zich immers.

EK voetbal Spanje en België

Keren voor Spanje de glorietijden van tien jaar geleden terug? En maakt de Belgische gouden generatie zijn bijnaam waar? Spanje mag Zweden, Noorwegen, Roemenië, de Faroer en Malta gaan oprollen, de Belgen krijgen het wellicht iets lastiger met Rusland, Schotland, Cyprus, Kazakstan en San Marino.

Nederland in de lift

En dan zijn er nog Nederland en Engeland, twee landen die serieus in de lift lijken te zitten. Jonge selecties, hernieuwde liefde tussen het nationale elftal en het publiek, verrassende resultaten, beide present in de play-offs van de Nations League waarin ze elkaar in de halve finale treffen: er zijn veel overeenkomsten.

De eerste speelronde van de kwalificaties vindt van 21 tot en met 23 maart 2019 plaats. Tegen die tijd praten we je weer bij.