Home EK voetbal 2020

Euro 2020: Memphis, Malen, Hazard op tijd hersteld van blessures?

Op vrijdag 12 juni 2020 begint Euro 2020, oftewel het Europees kampioenschap voetbal. Diverse topspelers zijn verwikkeld in een race tegen de klok om op tijd hersteld te zijn van hun blessure. Memphis Depay en Donyell Malen bijvoorbeeld, maar ook bij andere landen dreigt er een groot gat in de selectie te komen als hun topspelers niet op tijdig fit zijn.

Op tijd hersteld van blessures voor EK 2020?

Het lastige van nu nog geblesseerd zijn is dat het eigenlijk niet te doen is om snel genoeg te herstellen. Want nadat het puur lichamelijk allemaal wel weer oké lijkt, moet een voetballer natuurlijk ook weer spelritme opdoen. Meters maken, wedstrijden spelen, dagelijks intensief trainen. En dat vergt zo vlak na een tijdje in de lappenmand vaak te veel van het nog broze lijf.

Dat is wat experts ook zeggen over de knieblessures van Memphis (Lyon) en Malen (PSV). Ze posten meerdere keren per week updates over hun herstel via sociale media. Ze staan op de loopband, ze rammen tegen ballen, ze trekken sprintjes, ze sleuren aan gewichten. Natuurlijk, het zijn maar korte momentjes, misschien puur voor de foto en video uitgevoerd. Maar het lijkt er op dat ze té snel willen herstellen, dat ze sneller willen dan hun lichaam kan. Dat ze zichzelf gaan overbelasten.

Eden Hazard en Paul Pogba

Eden Hazard kampt momenteel met een enkelblessure. De Belg van Real Madrid laat zich opereren in de Verenigde Staten en daarna moeten we maar zien of de dribbelkoning nog van waarde kan zijn voor de Rode Duivels op het komende toernooi.
Ook bij Paul Pogba is het de enkel die hem parten speelt. De middenvelder van Manchester United en wereldkampioen Frankrijk zat een tijdje ingepakt in gips en heeft dit seizoen amper minuten gemaakt. Nu is het dus taak om nog het staartje mee te pikken van dit Premier League-seizoen, anders is het voor de Franse bondscoach Didier Deschamps onverantwoordelijk om hem sowieso mee te nemen naar het EK voetbal.

Engeland heeft Harry Kane nodig op EK voetbal

Engeland was halvefinalist op het vorige WK en zal Harry Kane hard nodig hebben om ook op Euro 2020 een rol van betekenis te spelen. De topscorer van dat WK is sinds begin 2020 uit de running door een scheur in zijn linkerhamstring. Hij hoopt medio april weer een match te spelen voor Tottenham Hotspur. Dat gaat dus ook een beetje dringen qua tijd…