Home EK voetbal 2020

EURO 2020: Duitsland en Spanje grote favorieten op uniek EK Voetbal

EK voetbal 2020. EURO 2016 is pas ruim een half jaar afgelopen, maar toch zijn alle ogen alweer gericht op het volgende EK Voetbal. Het grootste Europese Voetbaltoernooi wordt in 2020 georganiseerd en kent een unieke opzet.

Het EK Voetbal 2020 wordt het eerste EK waarin dertien speelsteden uit verschillende Europese landen worden gebruikt voor het afwerken van de wedstrijden. De regels van de UEFA schrijven normaliter voor dat een EK Voetbal moet worden gespeeld in één land, of in uitzondering in samenwerking met een buurland (zoals tijdens het EK 2000 het geval was voor Nederland en België).

13 verschillende speelsteden

De geselecteerde speelsteden zijn: Kopenhagen, Glasgow, Dublin, Brussel, Boekarest, Boedapest, Bilbao, Amsterdam, Sint-Petersburg, Rome, München, Bakoe en Londen. Het prachtige stadion van Wembley zal gebruik worden voor de twee halve finales en grote finale.

Duitsland en Spanje grote favorieten

Het is nog voorbarig om een duidelijke favoriet aan te wijzen voor een toernooi dat over drie jaar van start gaat, maar op basis van de beschikbare statistieken lijken Duitsland en Spanje de uitschieters. Duitsland is de regerend Wereldkampioen Voetbal en Spanje overheerste tijdens EURO 2008, WK Voetbal 2012 en EURO 2012.

Titelhouder Portugal zal in ieder geval niet tot de topfavorieten behoren. Het Zuid-Europese land won vorig jaar, enigszins verrassend, de finale van gastland Frankrijk. Het winnende doelpunt werd destijds in de verlenging gemaakt door invaller Eder.

Ook Nederland zal tijdens het aankomende EK Voetbal geen favoriet zijn. Oranje ontbrak tijdens de eindronde van 2016 en het is dus maar de vraag of Nederland zich ditmaal wel weet te kwalificeren. Sterkhouders als Wesley Sneijder en Arjen Robben lijken over drie jaar te oud en er heeft zich vooralsnog geen nieuwe gouden generatie aangediend.

Wedden op EURO 2020

Bookmaker 888sport verwacht ook dat Duitsland @5.25 en Spanje @5.75 een grote rol van betekenis gaan spelen op het EK Voetbal 2020. De top drie met favorieten wordt gecomplementeerd door Frankrijk @6.50. Een eindzege van Belgie staat genoteerd voor @8.00x de inleg, terwijl van het Nederlands Elftal @15.00 niet al teveel verwacht wordt.