Home EK Voetbal 2012 Nieuws

Engeland is gek van Gokken op het EK 2012

Als er een land bekend staat om hun voorliefde voor weddenschappen, dan is dat Engeland wel. De Engelsen wedden niet alleen op de bekende paardenwedstrijden, ze wedden ook op minder gangbare zaken. De bookies hadden het maar druk met de weddenschappen voor en tijdens de Royal Wedding van prins William en Kate Middleton. De datum van de bruiloft, de kleur van de trouwjurk, de lengte van sluier van de bruid waren allemaal onderwerpen waarop ingezet kon worden.

Wedden is nu eenmaal een leuke bezigheid en geeft zeker gespreksstof. Met de EK in Polen en de Oekraïne in het vooruitzicht, wordt in de verschillende landen al flink gespeculeerd. In Engeland zijn de supporters drukdoende met het voorspellen van de selectie en de afzonderlijke spelers. Geen gemakkelijk onderwerp want niemand weet wie de bondscoach van Engeland gaat worden.

Dit is nog steeds niet bekend nadat Fabio Capello in februari is opgestapt. Elke bondscoach heeft zijn voorkeur voor spelers dus speculeert voetbalminnend Engeland er flink op los wie nu precies in de Engelse selectie opgenomen gaat worden.

Zo wordt gedacht dat als interim-coach Stuart Pearce definitief Engeland mag gaan leiden in het EK 2012, dat de kans groot is dat Daniel Sturridge op het vliegtuig zal zitten naar Polen en de Oekraïne. Sturridge maakte zijn professionele debuut onder Pearce bij Manchester City. In Engeland wordt gedacht dat hij geselecteerd zal worden omdat hij zo’n indrukwekkend seizoen heeft gespeeld.

Een andere kandidaat die vermoedelijk een goede kans heeft op een plek in het nationale Engelse team is Phil Jones. De speler van Manchester United kan ingezet worden op rechtsachter, middenachter en op het middenveld. Een speler die zoveel plaatsen kan spelen, zou wel eens heel belangrijk kunnen zijn voor het Engelse team, dat per slot van rekening, kampt met geschorsten en geblesseerden in de potentiele selectiegroep.

Een probleem voor de samenstelling van het Engelse elftal vormt de schorsing van sterspeler Rooney waardoor de kans groot is dat Engeland meerdere spitsen gaat selecteren om dit gemis op te vangen. Maar nu Darren Bent worstelt met fitheid aan het einde van het seizoen, blijven duidelijk minder kandidaten over.

Aan de andere kant, als Harry Redknapp wordt aangesteld als de baas van het Engelse team dan zal het de Engeland-supporter niet verrassen als Peter Crouch in het team gaat spelen. Redknapp heeft deze speler al tweemaal aangekocht maar aan de andere kant ook al driemaal verkocht.

Wie van deze bondcoaches Engeland gaat leiden is niet duidelijk en daarmee blijft het ook gissen naar een eventuele selectie van het Engelse team. Het zou nog redelijk overzichtelijk zijn als het maar gaat om deze twee bondcoaches. Inmiddels heeft een opvallend nieuwe naam zich gemeld in de strijd in het leiderschap van het Engelse team tijdens het EK voetbal deze zomer, namelijk Glenn Hoddle. Dat betekent natuurlijk weer andere favorieten en selectiemogelijkheden. Zo blijven de Engelsen nog wel even bezig. Bij onze bookies is het een stuk overzichtelijker: daar speel je gewoon per land, niet per afzonderlijke speler!.