Home EK vrouwenvoetbal

EURO 2017 Vrouwen: Duitsland en Frankrijk favorieten voor titel

EK vrouwenvoetbal 2017. Komende sportzomer is Nederland gastland voor EURO 2017. Veel Nederlanders hopen op een stunt van de Oranje dames, maar zij worden niet tot de grote favorieten gerekend. Deze rol is weggelegd voor Duitsland en Frankrijk.

Topfavoriet Duitsland wist zich als eerste land te plaatsen voor EK voetbal 2017. Het is de tiende keer dat ‘die Frauen-Nationalmannschaft’ in actie komt op een Europees Kampioenschap. Van de voorgaande negen edities wisten onze Oosterburen er maar liefst acht winnend af te sluiten. Alleen de editie van 1993 leverde geen titel op. Duitsland moest destijds genoegen nemen met een vierde plaats.

EK 2017 vrouwen

Frankrijk lijkt op voorhand de grote concurrent voor het Duitse team van Steffi Jones. ‘L’Equipe de France Féminine’ was in 1997 voor de eerste keer actief op een eindtoernooi. Tijdens de laatste twee edities wist het steeds de kwartfinale te bereiken. Het elftal van Philippe Bergeroo hoopt dit jaar de volgende stap te kunnen maken op een groot toernooi.

De Nederlandse voetbalvrouwen hopen voor een grote verrassing te zorgen komende voetbalzomer. Toch zal het een lastig karwei gaan worden om de grootmachten Duitsland en Frankrijk te verslaan. Dit bleek nog afgelopen week, toen er met 1-2 werd verloren van Frankrijk, de nummer drie van de wereld.

Nederland EURO 2017

Voor Oranje dames wordt het de derde keer dat zij hun opwachting maken op een Europese eindronde. De eerste keer was in 2009, toen Nederland als debutant de halve finale van het EK vrouwenvoetbal bereikte. Vier jaar geleden was de groepsfase het eindstation tijdens EURO 2013 in Zweden.

Toch lijkt Nederland, de huidige nummer twaalf van de FIFA-wereldranglijst, stappen te hebben gemaakt. Dit bleek ook tijdens het WK Voetbal 2015 in Canada. Tijdens deze eindronde speelde Oranje prima en bereikte het de achtste finales. Hierin bleek regerend wereldkampioen Japan uiteindelijk met 2-1 te sterk.

Wedden op EK Vrouwen

Op voorhand lijkt Duitsland de gedoodverfde favoriet voor EURO 2017 voor Vrouwen. Bookmaker bookmaker 888sport heeft een odd van @2.50 geplaatst op onze Oosterburen. Andere favorieten voor de titel zijn Frankrijk @3.20 en Zweden @8.00. Een kampioenstitel voor thuisland Nederland levert 16.00 x de inleg op. Lees ook: wedden EK voetbal.