Home EK vrouwenvoetbal

EK Vrouwen 2017: Nederland outsider voor EK titel

EK Vrouwen 2017. Over tweeënhalve maand gaat in Nederland het EK Vrouwenvoetbal officieel van start. Oranje opent het Europees Kampioenschap met een wedstrijd tegen Noorwegen, de verliezend finalist van het laatste EK Voetbal.

Het Nederlands vrouwenteam staat ingedeeld met Noorwegen, Denemarken en België. Gezien de posities op de FIFA-wereldranglijst, is dit zeker een poule met kansen voor Oranje. Nederland staat op plaats 12, één plek lager dan Noorwegen. Denemarken is terug te vinden op plaats 15 en België is het ‘zwakste’ land met een 23e positie.

Toevalligerwijs werkt Oranje het wedstrijdschema af op sterkte. Op 16 juli 2017 staat namelijk de eerste wedstrijd op het programma, tegen Noorwegen in de Galgenwaard. Vier dagen later staat Nederland op het Kasteel in Rotterdam tegenover Denemarken. De poulefase wordt op 24 juli afgesloten met een wedstrijd tegen België. Deze wedstrijd wordt afgewerkt in het Koning Willem II stadion in Tilburg.

Twee oefenwedstrijden voor Nederland

De Oranjedames spelen nog twee oefenwedstrijden ter voorbereiding op het Europees Kampioenschap in eigen land. Op 9 juni staat de vriendschappelijke wedstrijd tegen Japan op het programma. Deze wedstrijd is een uitstekende graadmeter, aangezien Japan als tweede eindigde tijdens het laatste WK Voetbal.

Vier dagen later oefent Nederland tegen Oostenrijk, het land dat komende zomer debuteert op een EK-eindronde. De Oostenrijkse dames staan ingedeeld in Groep C met Zwitserland, IJsland en Frankrijk.

De oefenwedstrijd tussen Nederland en Oostenrijk wordt gespeeld in het Rat Verlegh-stadion van NAC Breda. Oranje en Oostenrijk stonden twee keer eerder tegenover elkaar. Beide wedstrijden werden gewonnen door de Nederlandse leeuwinnen. Het laatste treffen dateert van 2006. Oranje boekte destijds in de WK-kwalificatiewedstrijd in Zwolle een 4-0 overwinning.

Nederland niet topfavoriet voor EK titel

Volgens bookmaker 888sport behoort het Nederlands dameselftal niet tot de topfavorieten voor de EK titel. Een eindzege van Oranje staat genoteerd voor 16.00x de inleg. Achtvoudig winnaar Duitsland @2.50 is dé topfavoriet voor het EK Vrouwenvoetbal. Frankrijk @3.20 en Zweden @11.00 maken de top drie van favorieten compleet.