Home EK vrouwenvoetbal

EK vrouwen 2017 kwartfinales met Nederland – Zweden

Dit weekend worden de vier kwartfinales van het Europees kampioenschap voor vrouwen gehouden. Nederland en Zweden trappen zaterdag af om 18:00 uur, gevolgd door Duitsland tegen Denemarken om 20:45 uur.

Op zondag om 18:00 uur spelen Oostenrijk en Spanje tegen elkaar waarna om 20:45 uur Engeland en Frankrijk elkaar treffen.

Nederland – Zweden

Samen met Engeland is Oranje het enige land dat de groepsfase afsloot met drie zeges. Het doelsaldo is vier voor en eentje tegen, maar in alle eerlijkheid moet worden bekend dat de Leeuwinnen de zaakjes achterin niet altijd op orde hadden. Aan de andere kant is dat inherent aan het spelletje dat de pupillen van Sarina Wiegman. Berekenend spelen of massaal terugzakken is er niet bij, want ook dit Nederlandse elftal wil spelen volgens de ongeschreven wetten van het Nederlandse voetbal.

Dat lukt natuurlijk niet altijd en sinds de openingswedstrijd tegen Noorwegen is het er niet fraaier op geworden. Shanice van de Sanden, op wiens gebikkel en inzet niks aan te merken valt, vat het samen: “Soms moet je je als team door een duel heen vechten, dat hoort erbij.” Nu volgt dus Zweden, waarvan vorig jaar in het kader van Olympische kwalificatie van werd verloren. In maart, tijdens de Algarve Cup, won Nederland met 1-0.

Mandy van den Berg, Daniëlle van de Donk en Lieke Martens speelden in de Zweedse competitie en kennen daardoor een paar Zweedse internationals van dichtbij. En anders liggen de dvd’s met de prestaties van Zweden op die Zomerspelen klaar. Daar reikten ze liefst tot de finale, al werd toen wel tegen Duitsland verloren met 2-1.

Engeland – Frankrijk

De Engelse Lionesses hebben dus ook negen punten in de groepsfase opgespaard en deden dat bovendien met een uitmuntend doelsaldo: 10-1. Dat kwam vooral door de 6-0 zege op Schotland, het enige duel waarin de Engelse dames de opponent in een wurggreep hielden. In de twee matches daarna moest de ploeg het meer hebben van sluwheid en counteren.

Frankrijk is de grote tegenvaller van de groepsfase, al bleven Les Bleues wel ongeslagen. Maar het land had in groep C, veruit de zwakste van de vier, veel meer punten moeten verzamelen dan vijf en meer moeten scoren dan driemaal (en twee tegen). Anderzijds is het altijd beter om rustig aan eindrondes te beginnen dan om direct te schitteren. En het fysiek en technisch zeer potente Franse team, dat al een paar jaar een stijgende lijn beklimt, heeft het wel in zich om dit EK naar zich toe te trekken.

Wedden op EK Vrouwen

Oranje gaat het zwaar krijgen. Bookmaker Mr Green zet @2.18 op winst van Nederland, @3.05 op gelijkspel en @3.30 op winst van Zweden. Wil je Oranje ook in je bet steunen, ga dan voor de @1.65 dat Nederland doorgaat, via welke manier dan ook.