Home EK voetbal 2024

EK Voetbal 2024: speelschema is voor groot deel ingevuld

Het Europees Kampioenschap voetbal 2024 is in Duitsland en onze buren zijn hard op weg om al veel hoofdlijnen en details van Euro 2024 in te vullen. Eerder in mei zijn al enkele pijlers on het de continentale eindronde naar buiten gebracht.

EK 2024 begint in Fußball Arena München

De begindatum en de dag van de finale waren natuurlijk al bekend. Op vrijdag 14 juni 2024 begint het EK en op zondag 14 juli 2024 eindigt het. De openingswedstrijd wordt gespeeld in de Allianz Arena van Bayern München, maar omdat de voetbalbond UEFA liever niet zulke sponsornamen prominent vermeldt, wordt het stadion de Fußball Arena München genoemd. De eindstrijd is in het Olympiastadion te Berlijn.

Loting EK 2024

Duitsland, het gastland, speelt de openingswedstrijd, wat een traditie is op een WK of EK. Al heeft Qatar gebroken met die traditie, want bij het WK 2022 is Nederland als eerste aan de beurt, tegen Senegal. De poule-indeling kan pas worden geloot zodra de kwalificatie achter de rug is. Op 2 december 2023 wordt in Hamburg die loting verricht. En op 9 oktober 2022 wordt in Frankfurt geloot voor de indeling van de kwalificatiegroepen.

Speelschema EK voetbal 2024

Het speelschema EK voetbal is al gepubliceerd, maar is op dit moment, nu de groepsindeling nog lang niet bekend is, niet heel waardevol. Wil je er toch even naar kijken, ga dan naar de UEFA-site. De speeltijden zijn daar trouwens nog niet vermeld, op die van het eerste duel, de halve finales en finale na. Die beginnen allemaal om 21.00 uur.

Duitsland verdeeld in regio’s

Duitsland is ingedeeld in drie regio’s en per groep worden er maar twee van de drie regio’s aangedaan. Dat is om de reistijd een beetje in te perken. De regio’s zijn Noord/Noord-Oost (Berlijn, Hamburg en Leipzig), West (Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen en Keulen) en Zuid (Frankfurt, München en Stuttgart).

Ronald Koeman bondscoach Oranje

Ronald Koeman zal na het WK 2022 de nieuwe bondscoach zijn, als opvolger van Louis van Gaal. Vorige week stelde hij zijn broer Erwin Koeman aan als assistent. Een verrassing was dat zeker niet, want de broers waren al eerder een duo van hoofdtrainer en assistent, namelijk bij Southampton, Everton en Oranje. En in 1988 werden ze als speler Europees kampioen. In Duitsland ja.