Home EK voetbal 2020

EK voetbal 2020: Op naar Euro 2020 met Arjen Robben

EK voetbal 2020. Arjen Robben is niet meer beschikbaar als international van Oranje. Of toch wel? Na de laatste wedstrijd van het Nederlands Elftal in de kwalificaties voor het WK 2018 gaf de Groninger aan dat het wel mooi geweest is zo. Twee keer op rij een eindronde missen ging de vedette niet in de koude kleren zitten. Maar hij krabbelt nu al terug.

Ondanks de miserabele omstandigheden in die match tegen Zweden, toen met een marge van zeven goals gewonnen moest worden, speelde Robben een prima match. Hij scoorde beide goals en toonde aan ook op 33-jarige leeftijd eigenlijk onmisbaar te zijn voor Oranje. En de speler van Bayern Munchen heeft in de afgelopen zestien jaar zo vaak moeten revalideren, dat zijn lichaam paradoxaal genoeg juist minder zwaar is versleten dan dat van mannen die elk seizoen over de vijftig wedstrijden spelen.

Robben zet deur interlandcarrière op een kier

En dat lijkt Robben zich ook te beseffen. “Zeg nooit nooit. Absoluut niet”, begint hij voorzichtig. “Misschien ben ik topfit en gaat het allemaal fantastisch en kan ik nog een EK meemaken”. Wat misschien ook meetelt is dat hij nu op 96 interlands staat, zo verlokkelijk dichtbij die magische grens van honderd.

Routine en ervaring in Oranje noodzakelijk

Wie ook de nieuwe bondscoach wordt van Nederland, hij zal de opmerkingen van Robben met plezier aanhoren. Routine en ervaring zijn onontbeerlijk voor een team. Nu richting Euro 2020 veel groentjes van begin twintig zich moeten ontwikkelen tot dragende spelers, kunnen Robben en Wesley Sneijder des te belangrijker zijn als mentor, ook als ze niet in de basis staan of niet voor elke interland opgeroepen worden.

Kijk naar het vorige EK. De finalisten waren winnaar Portugal en Frankrijk. Toeval of niet, maar die landen zaten bovenin het lijstje qua gemiddelde leeftijd (beide boven de 29 jaar). En alhoewel halve finalisten Duitsland een jong team hadden (26,4), stonden ze juist bovenaan de lijst qua gemiddelde aantal interlands (52).

Dus alhoewel Jong Oranje vorig weekend zijn allergrootste overwinning ooit boekte, 8-0 tegen Jong Andorra, kunnen we die boys niet zomaar voor de leeuwen werpen. Ze hebben begeleiding nodig van kampioenen als Robben.

Wedden op Euro 2020

Wedden op EK voetbal 2020. Duitsland is de favoriet voor het EK 2020 op @5.25, gevolgd door Spanje op @5.75 en Frankrijk op @6.00. Nederland noteert @15.00 bij bookmaker Mr Green.