Home EK voetbal 2020

EK Voetbal 2020: Nederland zal weer tot de wereldtop behoren

EK Voetbal 2020. Het is slechts een theorie, maar het zou zomaar kunnen dat we tijdens het EK Voetbal 2020 weer kunnen genieten van ‘ons’ Nederlands Elftal.

Om de acht jaar staat er namelijk een jonge groep op die Oranje jarenlang bij de hand kan nemen. In de laatste decennia is het slechts één keer voorgekomen dat dit niet het geval is geweest en toevallig plukken we daar nu de bittere vruchten van.

Nederland EK voetbal 2020

De eerste fase van deze cyclus vond plaats tijdens het succesvolle EK Voetbal 1988. Nederland had destijds de beschikking over Ruud Gullit, Marco van Basten en Ronald Koeman, die in Duitsland hun eerste eindtoernooi speelde. Het bleek was voor Oranje ook meteen de eerste keer dat ze een eindtoernooi wisten te winnen.

Acht jaar later, tijdens het EK Voetbal 1996, stond er voor de tweede keer een groep met jonge talenten klaar voor het Nederlands Elftal. Destijds maakten spelers als Patrick Kluivert, Clarence Seedorf en Edgar Davids voor het eerst hun opwachting op een EK. Mede dankzij deze spelers wist Oranje ook de halve finale te bereiken tijdens het WK Voetbal 1998 en EURO 2000 in eigen land.

Nieuwe generatie Oranje

Opnieuw duurde het acht jaar voordat er een nieuwe generatie opstond die Oranje bij de hand nam. Op het EK Voetbal 2004 droegen onder andere Wesley Sneijder, Arjen Robben en Rafael van der Vaart voor de eerste keer het Oranje-tricot op een eindronde. Deze groep, aangevuld met Nigel de Jong en Robin van Persie, was uiterst succesvol. Naast de halve finale op EURO 2004 werd er ook geschitterd op het EK Voetbal 2008 en natuurlijk het WK Voetbal 2010, waar de tweede plaats werd behaald.

Gezien de cyclus zou er in 2012 een nieuwe generatie op moeten staan. Echter was dit niet het geval. Spelers als Luciano Narsingh, Jetro Willems en Luuk de Jong maakten deel uit van de selectie van EURO 2012, waar Nederland roemloos ten onder ging. Een kleine opleving was er tijdens het WK Voetbal 2014, maar tijdens het EK Voetbal 2016 ontbrak Oranje voor het eerst sinds 2002 op een eindtoernooi. Ook het WK Voetbal 2018 moeten we waarschijnlijk aan ons voorbij laten gaan. Laten we hopen dat we er vanaf het EK Voetbal 2020 weer bij zijn, met een nieuwe succesvolle generatie.

Wedden op EK Voetbal 2020? Bookmaker bookmaker Mr Green verwacht niet dat het Nederlands Elftal tot de favorieten behoort op het EK Voetbal 2020. Een titel voor Oranje staat genoteerd voor 15.00. De favorietenrol is weggelegd voor Duitsland @5.25, dat de meeste concurrentie zal krijgen van Spanje @5.75 en Frankrijk @6.50.