Home EK voetbal 2020

EK voetbal 2020: Johan Cruijff Arena maakt zich op voor groepsduels

In de zomer van 2020 vinden er in de Amsterdamse Johan Cruijff Arena vier duels van het Europees Kampioenschap Voetbal 2020 plaats. Welke precies, dat weten we pas zodra de kwalificatiefase over is en de EK loting is verricht.

Met de aanstelling van Wesley Sneijder als ambassadeur is de kans klein dat dergelijke informatie onopgemerkt zal blijven. En hopelijk is Oranje zelf een van de deelnemers, zodat we in eigen land onze boys kunnen aanmoedigen.

Wesley Sneijder EK voetbal 2020

Sneijder is de perfecte persoon om de kar te trekken qua promotionele activiteiten rondom de vier EK-duels in de Nederlandse hoofdstad. Hij is recordinternational van Oranje, heeft zich vanaf zijn doorbraak altijd een positief en spraakzaam figuur getoond en wil graag iets terugdoen voor de sport die hem zoveel heeft gegeven.

Promotie EK 2020

Wat de 134-voudig international precies gaat doen is nog niet bekend, maar wees niet verbaasd als hij als het toernooi eenmaal nadert steeds vaker opduikt in praatprogramma’s, sportpublicaties en bij evenementen. En mogelijk is hij aan de vooravond van Euro 2020 nog actief als voetballer. “Voor mijn ambassadeurschap zou dat betekenen dat ik in april en mei nog niet overal bij kan zijn, dat heb ik ook aangegeven bij de organisatie”, aldus de Utrechtenaar.

Tegelijk kan dit traject dienen als oefening voor een nog grotere taak: het ambassadeurschap voor het WK 2020 in Qatar, waar hij nu actief is.

Johan Cruijff Arena moet voetbaltempel worden

Sneijder kent ook elke centimeter van de Johan Cruijff Arena, al was hij daar als speler van Ajax actief toen het nog de Amsterdam ArenA heette. De leiding van het stadion wil bezoekers tijdens Euro 2020 (en natuurlijk daarna) de ultieme ervaring bieden. Het moet een ware voetbaltempel worden. Daarom worden start-ups en scale-ups opgeroepen om ideeën in te zenden voor het innovatieprogramma ‘change the game’, dat wordt uitgevoerd in samenwerking met KNVB, Ajax en TNO.

Heb je een gouden plan om bijvoorbeeld de rijen bij kassa’s en kraampjes zo snel mogelijk weg te werken of om de voetbalmatch te omlijsten met passend amusement, dan kan je tot 22 maart van dit jaar je aanmelden via https://www.changethegame.eu.