Home EK voetbal 2020

EK Voetbal 2020: Het Europees Kampioenschap met de meeste speelsteden

EK Voetbal 2020. Over ruim drie jaar staat een nieuwe editie van het EK Voetbal op het programma. Dit EK Voetbal 2020 heeft een grote primeur, aangezien het toernooi wordt afgewerkt in dertien verschillende landen.

Nederland behoort tot één van de landen waarin wedstrijden worden afgewerkt. De wedstrijden worden gespeeld in het stadion van Ajax, de Amsterdam Arena. Het is alleen de vraag of het voetbalbolwerk ook in 2020 nog deze naam draagt, aangezien de naam waarschijnlijk gewijzigd wordt in de Johan Cruijff Arena.

EK Voetbal 2020 speelstad Amsterdam

De hoofdstad van Nederland was ook al speelstad tijdens EURO 2000. Destijds organiseerde Nederland samen met België het EK Voetbal. In de Arena werden toen drie groepswedstrijden, één kwartfinale en één halve finale afgewerkt. Ditmaal is de Arena toneel voor drie groepswedstrijden en één achtste finale.

In de aanloop naar het EK Voetbal 2020 zal de Arena nog verbouwd worden, maar de capaciteit blijft hetzelfde. De kosten voor de renovatie bedraagt 50 miljoen euro. ‘’Er gaat heel wat gebeuren’’, aldus directeur Henk Markerink. ‘’Het feit dat we twee jaar geleden werden uitgekozen, gaf ons een boost voor een nieuwe toekomst. We willen in 2020 opnieuw trendsetter zijn met de Arena, zoals we dat waren bij de opening in 1996.’’

België bouwt nieuw stadion voor EK Voetbal 2020

Ook in België worden wedstrijden afgewerkt voor EURO 2020. Deze wedstrijden worden gespeeld in het Eurostadion, dat momenteel gebouwd wordt in Brussel. Het nieuwe voetbalbolwerk krijgt een capaciteit van 62.000 plaatsen en moet voornamelijk gaan dienen als thuisbasis voor het Belgische voetbalelftal. In totaal worden er drie groepswedstrijden en één achtste finale gespeeld in het Eurostadion.

Duitsland en Spanje favorieten voor EK Voetbal 2020

Bookmaker 888sport heeft twee favorieten aangewezen voor het EK Voetbal 2020: Duitsland @5.25 en Spanje @5.75. Frankrijk is met een notering van @6.50 een outsider voor de titel.

Ondanks de matige resultaten van de laatste maanden, wordt Nederland niet geheel kansloos geacht voor het eerstvolgende EK Voetbal. Op Oranje staat namelijk een odd van @15.00.