Home EK voetbal 2016

EK voetbal 2016: Gokken op outsider België

Na lang wachten begint het dan eindelijk vanavond: het EK voetbal 2016. Frankrijk en Roemenië trappen af. Onze zuiderburen België beginnen maandag hun toernooi tegen Italië. Onderaan interessante noteringen van de EK bookmakers voor de Rode Duivels.

Opening EK 2016: muziek, voetbal en veiligheid

Natuurlijk kan de opening van zo’n groot voetbaltoernooi niet geruisloos voorbijgaan. Gastland Frankrijk pakt dan ook groots uit met de opening in het Stade de France in Saint-Denis, vlak bij Parijs. Voordat Frankrijk en Roemenië de openingswedstrijd spelen, is er ruimte voor muziek van een van Frankrijks bekendste exportproducten, dj David Guetta. Samen met de Zweedse singer-songwriter Zara Larsson en 150 dansers en acrobaten verzorgt hij de opening.

Maar natuurlijk zullen de toeschouwers ook vergezeld worden door erg veel beveiliging, aangezien zo’n groot evenement natuurlijk altijd een doelwit kan zijn. Frankrijk is tot in de nopjes voorbereid qua beveiliging voor het hele toernooi, iets wat natuurlijk prioriteit nummer één is.

Rode Duivels met blessurezorgen

Een van de outsiders van het EK voetbal 2016 is België. Bondscoach Marc Wilmots heeft tot nu toe echter weinig geluk gehad met zijn selectie. Zo moet hij namelijk aanvoerder Vincent Kompany missen door een blessure, die hij opliep in de halve finale van de Champions League met Manchester City tegen Real Madrid. Maar ook een andere verdediger is er niet bij, Nicolas Lombaerts.

Blessure van Vermaelen valt mee

En alsof de duivel ermee speelt, worden veel verdedigers van de Rode Duivels geteisterd door blessures. Thomas Vermaelen en Thomas Meunier zijn de nieuwste slachtoffers, net als vleugelaanvaller Yannick Ferreira-Carrasco. “Maar de blessure van Vermaelen valt mee, hij heeft net als Carrasco wat vocht in de kuit”, aldus Wilmots. “Thomas heeft deze morgen een MRI-scan laten uitvoeren. Daaruit blijkt dat zijn blessure niet al te ernstig is. Bij Meunier is het een ander verhaal: een kleine scheur boven de dij. Hij verbetert stilletjesaan, maar op dit moment vordert hij niet snel genoeg.”

Wilmots moet dus rekening houden met alles. “Conclusie: Meunier, Carrasco én Vermaelen krijgen van mij kort de tijd om fit te geraken, want dan kan ik mijn selectie nog aanpassen. Als één van hen tegen dan niet fit is, zullen we een oplossing zoeken.

Wedden op België op EK 2016

Ondanks het blessureleed hebben de Rode Duivels natuurlijk nog steeds een geweldige ploeg. Bij bookmaker bookmaker 888sport zijn ze echter outsider op de titel, met 11.00. Ter vergelijking: Frankrijk staat op 4.20 en Duitsland op 5.00. De finale halen staat op 6.00, de halve finale halen op 3.10. Voor de eigen groep – met Italië, Zweden en Ierland – is België met 2.15 wel favoriet om groepswinnaar te worden. Romelu Lukaku staat op 2.80 om de meeste goals voor België te maken, voor Kevin De Bruyne op 4.50 en Eden Hazard op 5.00. Lees ook: gokken op EK 2016.