Home Uncategorized

EK voetbal 2012 kaarten voor Oranje in Polen en Oekraïne

Voor voetbalfans is er goed nieuws. Wilde je eigenlijk toch wel een kaartje voor het EK 2012 om het Nederlands elftal aan te moedigen, maar was je eigenlijk al te laat: de KNVB heeft nog 90 tickets in de verkoop gedaan.De tickets geven toegang tot één van de drie groepswedstrijden die Oranje in Oekraïne moet afwerken. De tweede tegenstander tijdens deze groepsfase is onze aartsrivaal Duitsland. Op 13 juni treffen Oranje en onze oosterburen elkaar in Charkov. 9 juni is Nederland voor het eerst aan zet op het EK en wel tegen Denemarken. De laatste wedstrijd wordt op 17 juni gespeeld tegen Portugal.

De KNVB had de toegangskaartjes bewust nog achter de hand gehouden omdat ze uit ervaring weten dat er op het laatste moment toch nog altijd mensen zijn die een kaartje proberen te bemachtigen.

Gaat Oranje ervandoor met Europese hoofdprijs dan mag het wel uitkijken voor de grijpgrage handjes van Theo Maassen. De bekende Nederlandse cabaretier is het voor de derde keer gelukt een grote prijs te stelen.

Was het eerst twee maal gelukt een prijs van PSV te stelen, nu is Maassen aan de haal gegaan met de kampioensschaal van Ajax. De schaal is inmiddels weer in handen van Ajax en zal wederom in de vitrine van de Ajax Experience geplaatst worden.

Het laatste nieuws uit Amsterdam is dat tijdens het EK voetbal toestemming is verleend door burgemeester Van der Laan om tv schermen op de terrassen te plaatsen. Een paar strikte regels zijn hier wel aan verbonden; er moet voldoende drinkwater zijn en er mag bijvoorbeeld ook geen alcohol verkocht worden op de terrassen.

Ongetwijfeld wordt het wederom een topsfeer. Het EK 2012 geeft het Nederlandse elftal een grote kans om voor de tweede keer in de geschiedenis Europees Kampioen te worden.