Home EK voetbal 2020

EK-kwalificatie: Nederland tegen Noord-Ierland en Estland

Kwalificatie EK 2020 | Het ultieme blok komt eraan: de komende twee wedstrijden van het Nederlands Elftal wijzen uit of na het misgelopen EK 2016 en WK 2018 Oranje wel aanwezig is op Euro 2020. Eerst kan kwalificatie uit tegen Noord-Ierland worden afgedwongen en mocht dat mislukken, dan is er nog een herkansing thuis tegen Estland.

Noord-Ierland – Nederland EK kwalificatie

Het scenario is vrij simpel: winst of gelijkspel tegen de Noord-Ieren is voldoende voor directe EK kwalificatie. Dan eindigt Oranje sowieso als eerste of tweede in de groep C. Een kleine nederlaag tegen Noord-Ierland is ook niet noodlottig – bijvoorbeeld 1-0, 2-1 of 3-2, want dat wordt dan opgevangen door de 3-1 thuiswinst van vorige maand. Op basis van het onderling resultaat staat Oranje dan nog boven Noord-Ierland. Wint Oranje vervolgens wel van Estland, dan is in dit scenario de plaatsing ook binnen. Verliest Noord-Ierland daarna van Duitsland, dan hoeft Nederland niet eens punten te halen tegen Estland.

Laatste kans

Kortom, voor Nederland ziet het er vrij zonnig uit, maar voor Noord-Ierland is dit echt de allerlaatste kans om nog iets te maken van de campagne. Het begon zo fleurig, met vier zeges op rij. Maar de kans is reëel dat het daar bij blijft, al was het ‘Green and White Army’ in oktober te Rotterdam zo dichtbij een stunt.

Noord-Ieren voldoen aan clichés

De sterkte van Noord-Ierland zit hem in de teamgeest. Gooi alle clichés er maar tegenaan, zoals ‘compact staan’, ‘taakbewust spelen’ en ‘geen ruimte weggeven’, en de Noord-Ieren voldoen eraan. Het is een team dat er heel goed in is om de tegenstander te verstoren, frustreren en onder zijn niveau te laten spelen. Veel meer zit er niet in met een selectie die vooral bestaat uit spelers uit het Championship, het tweede niveau van Engeland.

Voorbereiden op EK voetbal 2020

Vooral voor bondscoach Ronald Koeman gaat dit blok deels in het teken staan van de voorbereidingen op het EK voetbal 2020. Wie mag debuteren, welke spelers worden voorzichtig op een zijspoor gezet? Sommige insiders verwachten dat als Memphis inderdaad te geblesseerd is, de coach kiest voor Wout Weghorst in de punt van de aanval. Maar waarom zou hij niet Myron Boadu een kans geven? Zo’n achttienjarige haal je niet alleen bij de selectie van het Nederlands elftal als schouderklopje – dan ben je ook echt iets met hem van plan.

Voorspelling EK kwalificatie Noord-Ierland – Nederland

Wedden op EK voetbal | Noord-Ierland staat bij bookmakers voor de winst genoteerd op 8.00, gelijkspel noteert 4.70 en winst Nederland 1.43. We verwachten een zuinige zege voor Oranje, maar de bet die het meest aantrekt is dat niet beide teams scoren @1.66. Voorspellen dat Nederland groepswinnaar wordt? Pak dan de 1.44.