Home EK voetbal 2016

EK 2016 gokken op België tegen Ierland: wedden op zeker 2 goals

EK – Gokken op België tegen Ierland. Vandaag om 15:00 uur spelen België en Ierland hun tweede groepsduel op Euro 2016 tegen elkaar. De Rode Duivels hebben de punten hard nodig en zullen misschien eindelijk hun ketenen doorsnijden.

Bondscoach Marc Wilmots heeft de reputatie weinig risico’s te willen nemen en vast te houden aan een vaste kern van getrouwen. Voert hij toch wijzigingen door in de basiself, dan is de kans groot Marouane Fellaini een linie zal gaan zakken, ten faveure van Yannick Carrasco. De man van Atletico Madrid is het soort speler dat met impulsieve dribbels de tegenstander kan ontregelen.

Vermoedelijk zal hij wel Kevin de Bruyne en Eden Hazard lijken staan – al bewees Didier Deschamps van Frankrijk dat op Euro 2016 niemand heilig is door Paul Pogba op de bank te zetten.

Ierland smijt met energie

Bij Ierland is aanvaller Jonathan Walters waarschijnlijk niet speelklaar. Oudgediende Robbie Keane zou in de basis kunnen starten. Tegen Zweden smeten de Ieren zoals altijd met energie. Hartverwarmend, dat wel, maar misschien niet de beste aanpak in een toernooi. En het leverde al met al maar een puntje op tegen een toch zeer zwak Zweden.

Statistieken Gokken EK – België tegen Ierland

De vorige zes onderlinge duels leverden twee Belgische zeges op en vier gelijke spelen. Dat is echter allemaal al lang geleden, want de laatste ontmoeting was in 1997. En de laatste Ierse zege op de Rode Duivels dateert van 1966

De Belgen hebben acht wedstrijden op rij goals geïncasseerd en dat is de langste reeks zonder clean sheets in dertig jaar. Da’s toch een opvallende statistiek, gezien Wilmots de nadruk legt op organisatie en achterin niks weggeven.

Ierland heeft in zijn geschiedenis zeven matches op een EK gespeeld en won alleen de allereerste (1988) en verloor er vier. Ook slaagden de Boys in Green er nimmer in om op een EK voetbal twee doelpunten in een partij te maken. Een start voor Keane zou daar een einde aan kunnen maken, want hij scoorde in elf van zijn dertien laatste interlands.

Wedden op België – Ierland

Lees ook: voorspellingen EK 2016. De Belgische Rode Duivels zijn favoriet voor de zege en noteren @1.80 bij bookmaker bookmaker 888sport. Gelijkspel staat op @3.60 en een Ierse zege op @5.25. We tippen dat de Belgen loskomen en minstens twee goals maken. “Over 1,5 goals” voor België noteert @2.08. Voor iedere ingezette euro krijg je bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug!