Home EK voetbal 2016

EK 2016 gokken: inzetten op kleine zege België tegen Italië groepsfase

Wedden op België tegen Italië EK 2016 groepsfase. Om 21:00 uur spelt België tegen Italië. Het is voor beide landen de eerste match op Euro 2016, waarbij de Rode Duivels worden gezien als serieuze titelkandidaat en de Italiaanse Azzuri hoogstens als outsider.

Gokken op België – Italië EK 2016

Het Belgische team is omgeven met hype en zoals dat gaat met hypes, is er ook al snel sprake van teleurstelling. Eigenlijk werd twee jaar geleden, op het WK 2014, al wat meer van de Rode Duivels verwacht dan die plek in de kwartfinale. En zeker werd meer verwacht van het spel. Dat was, en is, vaak toch wat behoedzaam en stroperig, meer gebaseerd op reactie dan actie. Ondanks dat bondscoach Marc Wilmots het team naar de toppositie van de FIFA-ranking loodste (waar het nu tweede staat), wil een deel van de supporters dat hij opstapt.

De Belgen kwamen zonder kleerscheuren de kwalificaties door, dat wel, maar tegen landen als Cyprus, Israël en Wales ging het niet van een leien dakje. Tegen zulke landen moet je met meer man richting het vijandelijke strafschopgebied trekken, maar dat is niet het spelletje van Wilmots. En zelfs als de Belgen wel sterker blijken dan de Italianen, dan nog is het maar de vraag of dat leidt tot een overwinning. De Italiaanse voetballers hebben zich al zo vaak meesters getoond in “lelijk winnen”. Denk terug aan het WK 2006, welke geniale Italiaanse actie staat je daar nog van bij?

Italianen de kampioenen van het gelijke spel

Drie keer eerder kwamen Italië en België elkaar tegen op een eindronde. Tweemaal won Italië en die andere keer bleef het gelijk. De vorige vijf ontmoetingen tussen dit duo leidde tot liefst 18 goals. In de groepsfase van het EK faalt Italië zelden. Hun 21 vorige groepsduels leidden tot tien zeges en negen gelijke spelen. Kortom: slechts twee nederlagen in 21 groepsduels. Ook zijn de Italianen de kampioenen van het gelijke spel op het EK voetbal. Al vijftien keer deelden ze de punten en acht keer gebeurde dat via een 0-0.

Wedden op EK 2016 groepsfase – België

Gezien die statistieken en de huidige vorm van de teams, lijken een kleine zege voor België of een gelijkspel de beste wedopties. De score 1-0 voor België noteert bij bookmaker 888sport @6.50 en 2-1 staat op @10.00. Gelijkspel noteert bij de bookmakers @3.00, al is het lucratiever om de exacte uitslag te raden, zoals 0-0 (@6.50) of 1-1 (@6.10). Een veiligere bet is dat er minder dan drie goals komen, op @1.52. Lees ook: gokken EK voetbal.