Home EK Voetbal 2012 Nieuws

Dertien gerecyclede plastic flessen en een krat

Het Nederlands elftal gaat voor groen. Het thuistenue dat het Nederlands elftal gaat dragen tijdens de thuiswedstrijden op het EK in Polen en Oekraïne is bekend geworden: Oranje speelt volledig in…het oranje.

Oranje shirt, oranje short en oranje sokken, niks groen. Wel groen in de zin van milieuvriendelijk, dit tenue is het meest milieuvriendelijke voetbaltenue ooit en wordt gemaakt van ongeveer dertien gerecyclede plastic flessen.

Die dertien plastic flessen zorgen er voor dat dit tenue is 23% lichter dan het tenue van vier jaar geleden. De dubbel gebreide stof wordt gemengd met katoen en zorgt voor extra comfort maar tegelijkertijd helpt de stof voor het reguleren van de lichaamstemperatuur van de speler.

Een ‘groen’ thuistenue dat geïnspireerd is door de Nederlandse geschiedenis en de onmiskenbare Nederlandse uitstraling. De traditionele oranje kleur heeft donkere oranje prints aan de linker bovenkant en de rechteronderkant dat verwijst naar de sjerp van het allereerste shirt van het Nederlandse elftal in 1904. In de kraag van het thuisshirt staat de tekst ‘Nieuwe Meesters’. Wat een verwijzing is naar de bekende Nederlandse kunstenaars uit de zeventiende eeuw en knipoog naar onze jongens van Oranje.

De Oranje supporter thuis

Onze jongens zijn als Meesters op naar het weg naar de Europese titel van 2012 in oer-Hollandse thuisshirt. En wij? De thuisblijvers? Wij kunnen het thuistenue natuurlijk kopen en thuis op de bank zitten. Maar dat betekent als het biertje op is, rennen naar de keuken, de flessen opener niet vergeten en hopen dat als je buiten adem terug bent, je net niet dat spannende moment hebt gemist. Een andere oplossing is natuurlijk een gedegen opstelling maken van bierkratten. Hoef je niet te rennen en delen van de wedstrijd te missen. Maar ja, om daar nu twee maal 45 min op te zitten?

Dat kan dus anders. Tegenwoordig heb je een kratstoel. Dan schijn je echt relaxed op een krat te kunnen zitten en je in een willekeurig stadion te wanen door de vorm van de krat stoel. Kratje rechtop, stoel erop en de wedstrijd kan beginnen. Het kratstoeltje heeft een geïntegreerde flessenopener, dus hand reikt naar beneden, pakt je biertje en aan de onderkant van de stoel kan je met de opener zo het biertje open maken. En de kleur van de kratstoel? Oranje natuurlijk!