Home De selectie van het nederlands Elftal voor het EK

De selectie van het nederlands Elftal voor het EK

Elke voetbalkenner kan waarschijnlijk zo talloze namen van voetballers opnoemen die Nederland Elftal waardig zijn. Toch mag bondscoach Bert van Marwijk maar 23 spelers selecteren voor het EK 2012. Hieronder een overzicht van de spelers waarvan wij verwachten dat ze meegaan naar Polen en Oekraïne.

Doel:

Maarten Stekelenburg – Onbetwiste nummer één keeper van het Nederlands Elftal. Zal nog veel moeten doen om de naam van Van der Sar uit de geschiedenisboeken te krijgen, maar is hard op weg.

Michel Vorm – Revelatie in de Premier League bij Swansea City. Heeft het zeer zeker in zich om een serieuze concurrent voor Stekelenburg te worden, maar zal voorlopig genoegen moeten nemen met een tweede plaats

Tim Krul – In Nederland een zwaar onderschatte keeper, maar in Engeland onwijs geliefd. Viel dit jaar met vele goede reddingen waardoor ‘zijn’ Newcastle United lange tijd hoog kon meedraaien in de Premier League.

Verdediging:

Gregory van der Wiel – Als hij fit is kan Van der Wiel een basisplek in de verdediging van Oranje niet ontgaan. Hij heeft inmiddels genoeg ervaring om met de druk om te kunnen gaan en zou daarom een prima back zijn.

Joris Mathijsen – Hoewel er de laatste tijd veel aan zijn stoelpoten wordt gezaagd, blijft Mathijsen een zekerheid in het hart van de defensie.

John Heitinga – Kent weer een prima seizoen bij Everton waar hij bijna alle wedstrijden speelt. Daarom ook een onbetwiste keuze als het gaat om de invulling van de centrale defensie.

Urby Emanuelson – Pikt af en toe zijn wedstrijdjes mee bij AC Milan, maar blijft natuurlijk van wereldklasse. Ook in het Nederlands Elftal kan hij ongetwijfeld zijn diensten weer bewijzen.

Khalid Boulahrouz – Spijkerharde verdediger die niet vies is van hard spel. Onmisbaar als het gaat om het verdedigen van een voorsprong.

Erik Pieters – Wanneer de PSV’er op tijd weer fit is, zal hij ongetwijfeld mee gaan naar het EK. Pieters is en blijft een solide back.

Jeffrey Bruma – Zal meegenomen worden om ervaring op te doen en is daarnaast ook de perfecte stand-in voor Mathijsen of Heitinga.

Middenveld:

Nigel de Jong – Hoewel zijn overtredingen vaak net over het randje zijn, blijft zijn spelinzicht en fysieke kracht onmisbaar op het middenveld bij Oranje.

Mark van Bommel – De perfecte balveroveraar bij het Nederlands elftal. Kan als een van de weinigen naast verdedigen ook een splijtende pass versturen.

Rafael van der Vaart – Verkeert in bloedvorm bij Tottenham Hotspur. Is daarnaast al jaren een vaste waarde in de selectie van Van Marwijk en zal daarom dus ook deze keer niet ontbreken.

Wesley Sneijder – Speelt weliswaar niet altijd bij zijn club Inter Milan, maar is van te goed niveau om thuis te laten tijdens het EK. Hij zou zomaar voor het verschil kunnen zorgen in de grote wedstrijden.

Kevin Strootman – Kent een stormachtige ontwikkeling en zal daar ook voor beloond worden. Strootman wordt op de lange termijn gezien als de vervanger van Van Bommel.

Stijn Schaars – De ervaring leert dat het verdedigende blok van het Nederlands elftal nog al wat kaarten pakt op toernooien. Daarom lijkt Van Marwijk ook verplicht om Stijn Schaars mee te nemen naar het EK. Samen met Strootman zullen zij de stand-ins worden bij mogelijke schorsingen van Van Bommel of De Jong

Ibrahim Afellay – Wanneer deze topspeler van FC Barcelona op tijd fit is, zal hij zeker meegaan naar het EK. Ideale speler die op enorm veel posities uit de voeten kan. Beheerst daarnaast het positiespel wat Oranje graag speelt meer dan behoren.

Aanval:

Robin van Persie – Uiteraard kan de topscoorder van de Premier League ook tijdens het EK niet ontbreken. Zal zich dit toernooi willen revancheren voor het mislukte WK van twee jaar geleden.

Klaas-Jan Huntelaar – Scoort bij Schalke 04 aan de lopende band en is daarom een concurrent voor Van Persie. Van Marwijk kan niet om Huntelaar heen en zal hem dus meenemen naar het EK.

Dirk Kuijt – Met zijn tomeloze inzet kan Dirk Kuijt nog altijd van enorme waarde zijn bij het Nederlands elftal.

Arjen Robben – ‘De man van glas’ lijkt op zijn weg terug en is misschien op tijd in vorm voor het EK. Zorgt hoe dan ook voor veel dreiging op de flanken en is daarom onmisbaar in Oranje.

Eljero Elia – Deze onvoorspelbare speler heeft acties in huis waarmee hij een wedstrijd kan openbreken. Daarnaast enorm balvast en doelgericht; twee kenmerken die Van Marwijk natuurlijk niet kan negeren bij het selecteren van zijn spelers.

Luuk de Jong – Voor sommige misschien een verrassing in de selectie, maar zeker geen ondoordachte keuze. De Jong is namelijk overal inzetbaar in en rondom het hart van de aanval. Misschien nog net iets te licht voor het absolute topniveau, maar zal ongetwijfeld proberen een rol te gaan spelen bij het Nederlands Elftal

Met deze 23 spelers maakt Nederland zeker een goede kans om het EK 2012 te winnen.