Home EK voetbal 2020

Bookmakers zijn niet gek: Nederland 7e grootste favoriet EK 2020

Voor het Europees kampioenschap 2020 is Nederland momenteel volgens bookmakers de zevende grootste favoriet. Kortom, de bookies laten zich geen zand in de ogen strooien door een paar mooie resultaten in de afgelopen tijd. Feit blijft dat Nederland een paar structurele zwaktes heeft die ook met wonderdokter Ronald Koeman misschien onoplosbaar blijven.

Nederland absoluut geen favoriet EK 2020

Diverse kenners vinden het leuk om in praatprogramma’s te verzuchten dat ‘iedereen nu denkt dat we wel even op Euro 2020 de titel komen ophalen’. Om zich vervolgens tegen die stelling af te zetten. Zodat zij heel kritisch en nuchter lijken, en zich lekker kunnen afzetten tegen het domme volk.

Maar helemaal niemand denkt dat Oranje de grootste titelfavoriet is voor het EK 2020, dat in diverse Europese steden wordt gespeeld. En de EK bookmakers, die er al met al het meest verstand van hebben, denken dat al helemaal niet.

Oranje mist topspitsen

Ja, er zitten veelbelovende spelers in het verjongde Oranje, met Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Steven Bergwijn als grootste blikvangers. Maar waar zijn de topspitsen van voorheen, wie gaat het spel versnellen als De Jong er een keer niet bij is? En waarom is Ryan Babel nog van de partij, die het EK 2020 sowieso niet gaat redden, want hij is nu bijna 32.

Bookmakers zien ook wel dat Spanje, Frankrijk, Duitsland en jawel ook België, meer internationale toppers kunnen inschakelen en ook een groter reservoir supertalenten klaar hebben staan. En Engeland blijft zich na de halve finale op het WK 2018 ook verbeteren.

Nederland beter dan Kroatië

Daarmee zijn de vijf landen genoemd die de kortste noteringen hebben voor Euro 2020, die kortom een grotere kans maken op de titel dan Ronald Koeman en zijn mannen. Daarna kan je twisten of Nederland als zesde genoemd kan worden. De ene EK bookmaker frommelt het worstelende Italië nog op die plek, of anders titelhouder Portugal, maar de algemene opinie onder de mathematische genieën van de bookies is wel dat Nederland een grotere favoriet is dan Kroatië, de nummer twee van het afgelopen WK.

Zo zit de vork dus in de steel: Nederland is hooguit zesde favoriet en bij sommige de zevende of achtste. Wel is de gemiddelde notering van Oranje gedaald. Veel bookies hadden Oranje een tijdje terug op odds van 20.00 of hoger. Nu is dat gezakt naar een range van 11.00 tot 15.00.

Voorspellingen EURO 2020

Wedden op EK voetbal? Nederland liet Frankrijk en Duitsland achter zich in divisie 1 van de Nations League. Toch zijn dat de topfavorieten voor het EK 2020, beide met een notering van 5.00. Verwacht je dat Oranje blijft groeien onder Koeman en dat er meer posities dubbel bezet worden, pak dan de 15.00 op Nederland bij bookmaker Mr Green.