Home Bayern Munchen – Nederland 22 mei voorbereiding EK 2012

Bayern Munchen – Nederland 22 mei voorbereiding EK 2012

Op dinsdag 22 mei vindt de opmerkelijke oefenwedstrijd tussen Bayern München en het Nederlands elftal plaats. Voor Oranje zal deze wedstrijd het startsein betekenen van de voorbereiding op het EK 2012 in Polen en Oekraïne. Dit oefenduel betekent tevens de allereerste keer dat het Nederlands elftal een clubteam zal treffen.

Het duel tussen beide partijen komt voort uit een langlopend conflict tussen de KNVB en de leiding van Bayern München. Laatstgenoemde was namelijk van mening dat de blessure van Arjen Robben tijdens het WK van 2010 voorkomen had kunnen worden. Aangezien de Nederlandse voetbalbond zich van geen kwaad bewust was werd besloten om de Beierse club geen financiële vergoeding voor het gemis van Robben te geven. In plaats daarvan werd in goed overleg besloten om een oefenduel tussen beide teams in te plannen.

Dit besluit leidde vooral aan de kant van Nederland tot grote bezwaren. Zo gaf Bert van Marwijk aan het oefenduel totaal onnodig te vinden en lieten ook enkele spelers optekenen dat ze liever niet tegen Bayern München spelen. Voor dat laatste volgde bij Oranje ook een logische verklaring. ‘’Veel internationals van Bayern München zullen op de speeldatum al vertrokken zijn naar hun eigen land. bewijzen. Ik denk niet dat ik hoef uit te leggen dat deze situatie zomaar voor enkele blessures aan onze zijde kan zorgen.’’, aldus Mark van Bommel, aanvoerder van het Nederlands elftal.

Toch mag de Beierse club niet onderschat worden. Een mogelijk verlies zou een flinke deuk in het zelfvertrouwen op kunnen leveren. Het is dan ook te hopen dat de elf Nederlanders die aan de aftrap zullen verschijnen hun beste beentje voorop zetten.

Ook op de vraag aan welke zijde de hoofdrolspeler van dit alles, Arjen Robben, zal opereren is inmiddels een antwoord gekomen. Beckenbauer, een van de hoofdmannen van Bayern München gaf aan dat hij verwacht dat de Nederlandse vleugelspeler gewoon bij zijn club mee voetbalt.

Robben zelf heeft nog niet gereageerd op de kwestie. Ook niet geheel vreemd aangezien de aanvaller uit Bedum op dit moment in hevige contractbespreken met de Beierse club verkeert.

Na het duel tegen Bayern München vervolgt Oranje de voorbereiding met oefeninterlands tegen

  • 26 mei Bulgarije
  • 30 mei Slowakije
  • 2 juni Noord-Ierland

Het EK voetbal 2012 begint voor het Nederlands elftal op 9 juni met de wedstrijd tegen Denemarken.